Nieuws Antwerpen Transportgroup Corneel Geerts werkt vanuit drie hubs

Transportgroup Corneel Geerts werkt vanuit drie hubs

Transportgroup Corneel Geerts werkt vanuit drie hubs

veroniqueMet 200 vrachtwagens en drie hubs in Wijnegem, Maasmechelen en Harelbeke is de Transportgroup Corneel Geerts klaar voor de komende uitdagingen. In een sector die moet overleven “met flinterdunne marges” is het elke dag opboksen tegen de concurrentie. Dat hun drie zonen, Sven, Kevin en Kenneth zich eveneens in de transportsector wilden engageren hebben Marc Geerts en zijn echtgenote Veronique ertoe aangezet om hun bedrijf nog verder uit te breiden.

De geel-rode kleuren van de Transportgroep Corneel Geerts tekenen al vele jaren mee het transportlandschap uit. Vader Corneel Geerts begon in de jaren zestig met één vrachtwagen. De vloot is sindsdien onafgebroken uitgebreid. De firma werd in dit opzicht als groupagespecialist mee opgenomen in een fijnmazig internationaal logistiek netwerk zoals dat van IFA. Het is een Europees netwerk van 40 transporteurs die allemaal magazijnen hebben en waardoor ook de Transportgroup Corneel Geerts een logistiek net over heel Europa kan uitbouwen. Op die manier kan het bedrijf uit Wijnegem opboksen tegen grote concurrenten als Dachser of Essers. Vanuit Wijnegem, Maasmechelen of Harelbeke kunnen daardoor trucks vertrekken naar Malta of Macedonië.

Distri24 is een tweede netwerk waar het bedrijf mee deel vanuit maakt.

In een gesprek met het blad Sterck Magazine tekent Marc Geerts in dit opzicht de strategie van zijn bedrijf uit. Die is effectief gebouwd op de drie terminals. Daardoor kan de fileproblematiek in en om Antwerpen voor een stuk vermeden worden. “We doen ook alleen maar transport en distributie binnen Europa. Geen luchtvracht of zeevracht. 90% van de expediteurs in Antwerpen zijn klant van ons omdat we tot geen enkele groep behoren die met hen concurreert. Wij zijn voor hen een neutrale partner,” zegt Marc Geerts.

De Transportgroup Corneel Geerts blijft bovendien in alle opzichten een sterk gestructureerd familiebedrijf. Zelf behartigt Marc Geerts de commercieel-operationele zaken. Zijn echtgenote Veronique doet de financiële kant van de firma. Schoonbroer Herman Vinckx is verantwoordelijk voor de garage. Zoon Sven heeft in het Bulgaarse Varna de firma Sventrans opgezet. Daar worden geregeld zaken mee gedaan. Kevin is IT-specialist. Het is enkel nog wachten op zoon Kenneth die er nog maar 17 is maar die ongetwijfeld eerlang eveneens zijn opwachting in de firma zal maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.