Nieuws Antwerpen Transportprijzen blijven onder druk staan

Transportprijzen blijven onder druk staan

Transportprijzen blijven onder druk staan

fileDe transportsector zal het geweten hebben: de prijzen staan nog steeds onder druk. De gevolgen van de economische crisis en van de concurrentie door goedkope loonlanden laten zich onverminderd voelen. In het derde kwartaal zijn de transportprijzen zelfs 0,6% … gedaald.

De transporteurs hebben het niet onder de markt. De rentabiliteit van de ondernemingen is biezonder zwak. Dat vertaalt zich in opeenvolgende faillissementen, overnames en fusies. Op die manier wordt de sector “gesaneerd” maar door de aanhoudende instroom van transportbedrijven uit de lageloonlanden blijven de “positieve” gevolgen van de herstructurering uit.

De Transport Market Monitor (TMM) heeft het alvast aangegeven: de prijsindex stond voor het tweede kwartaal op index 100,6. Tijdens het derde kwartaal is de index opnieuw gezakt naar precies 100. Waarmee we opnieuw op het niveau van het derde kwartaal 2012 staan.

De TMM wordt becijferd door Transporeon en Capgemini Consulting. Transporeon is een logistiek platform dat handelsmaatschappijen en bedrijven bijeenbrengt met transportondernemingen. Er worden 40.000 transporteurs en 850 ondernemingen op genoteerd. Capgemini Consulting is als IT-consulent eveneens actief in de transportsector.

Volgens de analisten van de TMM kan de prijsdaling ingegegen zijn door de jaarlijkse seizoensverzwakking als gevolg van de zomer en de vakantie. “Als we kijken naar de ontwikkeling van de transportprijzen over vijf jaar zien we dat het prijsniveau al die tijd ups en downs genereerde. Op lange termijn gingen de prijzen zeker niet omhoog,” zegt Peter Förster van Transporeon.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer