Nieuws Antwerpen Transportprijzen iets verbeterd

Transportprijzen iets verbeterd

Transportprijzen iets verbeterd

truckjesDe transportprijzen zijn in de afgelopen weken ietsje verbeterd. De transporteurs kregen hun vrachtwagens overigens beter gevuld dan in het begin van het jaar. Of dit ook voor de Antwerpse transportsector de aanzet is tot het lang verwachte conjunctuurherstel moet nog afgewacht worden.

Met een index van 102,4% klommen de transportprijzen in de afgelopen maand september alvast naar het hoogste niveau van het jaar. Dit na een opmerkelijk dieptepunt van het jaar in augustus.

Het consultancybedrijf Capgemini Consulting en het logistieke platform Transporeon analyseren al verscheidene jaren de ontwikkelingen op de markt van de transporteurs. In de afgelopen jaren werden enkele opeenvolgende dieptepunten neergezet. Kennelijk als gevolg van de internationale crisis en de verscherpte concurrentie zaten zowel de prijzen als de capaciteitsindex op absolute dieptepunten.

Dat was in het begin van het jaar niet anders. Zelfs in het afgelopen derde kwartaal daalde de prijsindex nogmaals met 0,6% tot 99,4 Dit was eveneens 0,6% lager dan de index van het derde kwartaal van 2013. Augustus was daarbij effectief een zoveelste dieptepunt.

Enig optimisme mag allicht gehaald worden uit het feit dat septembern dan weer veel beter was. Volgerns Erik van Dort van Capgemini Consulting was er tijdens die maand een sterk prijsherstel merkbaar. Met 102,4 klom de index zelfs naar het hoogste peil van het jaar.

Of die ontwikkelingen zich ook in de afgelopen weken verder doorgezet hebben moet nog afgewacht worden.

Hoopgevend was eveneens die vaststelling dat de capaciteitsindex voor het derde kwartaal met liefst 9,8% herstelde tot 86,6%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.