Nieuws Antwerpen Transportprijzen voorzichtig aan het stijgen

Transportprijzen voorzichtig aan het stijgen

Transportprijzen voorzichtig aan het stijgen

De transportsector maakt zich zorgen. De econoie blijft zwak presteren, de concurrentie van truckers uit Oost-Europa is moordend en de prijzen staan daardoor zwaar onder druk. Toch is er kennelijk licht aan het einde van de tunnel.

Tijdens het tweede kwartaal zijn de transportprijzen met niet minder dan 9,3% gestegen tgen aanzien van het eerste kwartaal. Dat blijkt uit het onderzoek van Transporeon en Capgemini Consulting. Die verbetering is wel opmerkelijk. Toch liggen die verbeterde prijzen evenwel nog altijd 0,6% onder het tweede kwartaal van 2013 liggen, een periode waarin de crisis zwaar om zich heen greep.

Verder blijkt uit het rapport dat als gevolg van de lage marktcapaciteit de competitie tussen de verschillende transporteurs afneemt. In het tweede kwartaal van 2014 nam het prijsverschil tussen de hoogste en de laagste prijs geboden voor een transportorder af met 18,4%. Erik van Dort, Supply Chain Director bij Capgemini: “Het is goed om te zien dat we definitief uit de buurt lijken te zijn van de zeer lage transportprijsindex in 2009. De nieuwe cijfers voor het tweede kwartaal van 2014 tonen een consistent stabiel beeld, heel erg in lijn met de cijfers in het tweede en derde kwartaal van de voorbije twee jaren.”

Als gevolg van de latente crisis in de sector zijn verleden jaar ook in het Antwerpse verscheidene toonaangevende transportbedrijven failliet gegaan. Ook de fusiebeweging zet zich verder door in onafgebroken overnames.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.