Nieuws Antwerpen Trappistinnen zoeken alternatief voor groot kerstaanbod

Trappistinnen zoeken alternatief voor groot kerstaanbod

In het abdijwinkeltje dat in december alle dagen open is, pakken de zusters-trappistinnen uit met een bijzonder kerstaanbod

Trappistinnen zoeken alternatief voor groot kerstaanbod

Traditiegetrouw organiseren de Trappistinnen van Brecht tijdens het eerste weekend van december een Kerstwinkel, die doorgaans heel wat bezoekers op de been brengt. “Omwille van de huidige coronamaatregelen kan dit evenement dit jaar jammer genoeg niet doorgaan”, aldus zuster Katharina, abdis van de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth. “Tijdens de hele maand december blijft onze abdijwinkel open. Daarnaast zetten we volop in op onze webshop.”

 

Ruim twee jaar geleden startten de kloosterzusters met een eigen online verkoopkanaal www.trapp.be. In de webwinkel bieden de trappistinnen ambachtelijke zeep- en verzorgingsproducten aan, waaronder de befaamde shampoo en -douchegel met Westmalle Dubbel. Daarnaast vinden de bezoekers er ook de recent gelanceerde, exclusieve Trapp-badlinnenlijn.

Badlinnen en kaarsen

Normaal organiseren de zusters tijdens het eerste weekend van december een Kerstwinkel. Maar door de coronacrisis wordt deze dit jaar geannuleerd. Hierdoor wordt de webshop nog belangrijker. Daarnaast besloten de kloosterzusters om hun abdijwinkel heel de maand december te openen. Daar pakken de zusters-trappistinnen uit met een bijzonder kerstaanbod, bestaande uit originele geschenkverpakkingen met daarin verzorgingsproducten en badlinnen. Ze bieden ook kaarsen, kerstkaarten, bloemstukjes, kerststallen, evenals bier, honing en confituur die door andere trappistenkloosters geproduceerd werden.

De monialen van de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht maken deel uit van de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie. Deze kloosterzusters leiden een sober, teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, lezing en handenarbeid volgens een evenwichtig ingedeelde dagorde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.