Nieuws Antwerpen Travelling tailor komt maatpak aanmeten op het bedrijf

Travelling tailor komt maatpak aanmeten op het bedrijf

Travelling tailor komt maatpak aanmeten op het bedrijf

robynIn Amerika is het begrip al langer ingeburgerd. In Antwerpen is Jan Robyn als “travelling tailor”, voor zover hij weet, de enige in dit segment.

Het concept dat hij al meer dan 14 jaar hanteert is eenvoudig. Met meetlint en een koffer vol stalen van stofjes en voorbeeldmateriaal komt hij bij bedrijfsmensen langs op de firma of bij hen thuis en neemt hij hun maat. Er wordt overlegd met welk kostuum of welke vest ze zich plezier willen doen en vervolgens wordt het maatwerk korte tijd later afgeleverd.

“Mijn passie is iedereen tevreden te maken”, vertelt Jan Robyn, die zich na bijna 15 jaar in het vak via mond-tot-mondreclame een stevige portefeuille aan zakenmensen en ondernemers in het Antwerpse heeft opgebouwd. “Mijn klanten moeten niet naar een winkel en krijgen hun op maat gemaakte pak thuis geleverd”, legt Robyn uit.

Omdat hij als geen ander weet dat een maatpak als gegoten moet zitten, besteedt hij heel wat aandacht aan het exact afmeten en passen. Ook de afwerking is niet te verwaarlozen: elk kostuum is uniek en wordt naar de persoonlijke wensen van de klant vervolmaakt: knopen, knoopsgaten, stiksels, voering, geborduurde initialen… het resultaat is een unicum…

Men kan zich bij Robyn en Co reeds een maatpak aanschaffen vanaf 700 euro en naargelang het gekozen materiaal (wol, zijde, kasjmier, …) kan dit tot 1.200 euro oplopen. “Maar dan heeft de klant van het pak ook de garantie dat hij over een uitzonderlijk kostuum beschikt”, garandeert Robyn.

Neen, Jan Robyn maakt de pakken niet zelf. Hij stuurt de data naderhand door naar een atelier in Zuid-Italië dat de pakken drie weken later netjes aflevert in Antwerpen. Precies daarom is het exact afmeten van de klant zo uiterst belangrijk. Buiten maatpakken, levert Jan Robyn tevens jasjes, broeken, hemden en smokings op maat…

Zo’n zeshonderd klanten in het Antwerpse zijn overtuigd van Robyns manier van werken als travelling tailor. “Mijn klantenbestand gaat van advocaten over notarissen, maar ook bankiers, andere business mensen of gewoonweg mannen die niet graag winkelen, doen beroep op mijn diensten. De aard van de functie van mijn cliënteel bepaalt grotendeels de stijl: de ene job vergt een al wat klassiekere en soberdere stijl als de andere.”, zegt Robyn die met de op maat gemaakte kledij die hij zelf draagt, het beste uithangbord is voor zijn eigen zaak.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.