Nieuws Antwerpen Tree company ontwikkelt Je Gemeente Telt

Tree company ontwikkelt Je Gemeente Telt

Tree company ontwikkelt Je Gemeente Telt

MORTSEL – Tree company, gespecialiseerd in het uitbouwen van digitale participatietools, heeft Je Gemeente Telt gelanceerd. Het bedrijf uit Mortsel deed dat samen met De Wakkere Burger vzw. Via het platform kunnen Vlamingen het budget van hun gemeente bekijken, dat vergelijken met het budget van andere lokale besturen en nagaan wat er met hun belastinggeld gebeurt.

Aan welke beleidsdomeinen besteedt jouw gemeente haar middelen? Hoeveel belastinggeld draag je zelf bij aan die verschillende beleidsdomeinen? En aan welke beleidsdoelstellingen geeft jouw lokaal bestuur meer uit dan andere besturen? De antwoorden daarop zijn voortaan via www.jegemeentetelt.be te vinden. Na een succesvol pilootproject met zeven gemeenten, waaronder Sint-Niklaas, geeft de website nu inzicht in de begroting van alle Vlaamse steden en gemeenten.

Het platform werd uitgedokterd door Tree company en toont bijvoorbeeld aan dat Antwerpen een groter deel van haar middelen voor veiligheid reserveerde dan de andere provinciehoofdsteden. Michiel Nuytemans van Tree company: “Met Je Gemeente Telt geven we gemeenten en steden de kans om duidelijk te communiceren met hun burgers, iets dat vandaag meer en meer van hen verwacht wordt.”

Participatieplatformen

Tree company is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ontwikkelde het bedrijf al Bpart, een participatieplatform waarmee steden en gemeenten hun inwoners betrekken bij de beleidsvorming. Onder andere het district Antwerpen en de stad Brussel werken voor hun burgerbegrotingen met dat platform. Daarnaast ontwikkelde Tree company de Stemtest voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In oktober 2018 werd de onderneming geselecteerd voor het acceleratietraject van Start it @KBC.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.