Nieuws Antwerpen Trigion Security ingezet bij federale musea

Trigion Security ingezet bij federale musea

Trigion Security ingezet bij federale musea

trigionTrigion helpt de bewakingsdiensten van de federale musea bij de opstart van metaaldetectoren voor toegangscontrole. Een en ander heeft te maken met de terreurdreiging die België al vele maanden in de greep heeft. Bij instellingen als de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Muziekinstrumentenmuseum zijn onderhand veiligheidsapparaten geïnstalleerd die bediend worden door de suppoosten van de musea en personeel van de Antwerpse groep Trigion Security.

Trigion heeft al lange tijd ervaring bij het gebruik van metaaldetectoren. Het bedrijf beschikt daartoe over voldoende opgeleide mensen en is vertrouwd met het verzekeren van de nodige flexibiliteit bij de inzet ervan. In dit opzicht kreeg Trigion een contract toevertrouwd van 16 weken waarbij de bewakingsagenten van het bedrijf aanvullende toegangscontroles uitoefenen. Ondertussen wordt ook het personeel van de musea zelf opgeleid om met de toestellen om te gaan.

Omdat metaaldetectoren telkens met twee bewakingsagenten bediend moeten worden – een man en een vrouw – stelde een en ander wél specifieke problemen. De teams van Trigion zijn overwegend mannelijk. In dit opzicht diende het bedrijf dan ook vrouwelijke bewakingsagenten te recruteren uit de eigen teams.

Het gaat in het contract met de federale musea om een tijdelijke verbintenis van 16 weken. Hoe het verder moet is nog niet duidelijk. Moet de opdracht bv. nog verstrengd worden? En zullen de musea geen tekorten onder het eigen personeel vaststellen? Op dat moment is Trigion klaar om zich verder te engageren, zegt Yves Mousset, de branch manager van Trigion.

Trigion maakt als bedrijf deel uit van Facilicom, een Antwerpse groep die gespecialiseerd is in verscheidene facilitaire dienstverleningen. Tot de groep behoren oa. Facility Solutions, GOM Cleaning, One Building Maintenance, Prorest Catering, Axxicom Selectie en Rekrutering, Axxicom Airport Caddy en Axxi@home. Trigion Security zelf is gespecialiseerd in de uitvoering van bewaking op verscheidene terreinen en voor veerschillende doelgroepen. Het gaat dan zowel om brandweer services, security hosts, flying agents, parkeerwachters en een risk audit- en consulting afdeling.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.