Nieuws Antwerpen Trilations werkt op drie fronten

Trilations werkt op drie fronten

Trilations werkt op drie fronten

trilationsZe hebben Trilations destijds opgestart rond 9/11. Slechtere timing kon allicht niet. “We hebben die eerste maanden inderdaad zwarte sneeuw gezien,” zegt Johan Vermeiren. “Maar we hebben ons als consultancybedrijf geleidelijk aan kunnen doorzetten en hoe dan ook een mooie klantenportefeuille opgebouwd.”

Trilations uit Kontich staat als Tri-lations voor de drie leeflijnen van elk bedrijf, de medewerkers, de leveranciers en de klanten. Vanuit hun carrière als consultant bij de grote huizen uit de sector wisten de vier startende vennoten destijds best hoe belangrijk het is om binnen een onderneming een evenwicht te vinden tussen alle belangengroepen. Het komt erop aan een eigen strategie uit te tekenen waarbinnen voldoende accenten kunnen gelegd worden. Trilations brengt zijn klanten aan op welke manier de organisatie verbeterd kan worden. Er wordt onderzocht hoe projecten uitgetekend kunnen worden en het process-management geoptimaliseerd.

Zeker in crisistijden kunnen consultancybedrijven een eigen inbreng doen. Dit neemt niet weg dat de concurrentie ook voor hen bikkelhard is. “Wij hebben ons kunnen positioneren door sterk te focussen. Wij hadden dan het geluk dat de crisis precies binnen die deelmarkten minder hard toesloeg. Er komt dus ook wat toeval bij kijken”, zegt gedelegeerd bestuurder Johan Vermeiren.

Trilations is ondertussen uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. De firma tekent nu voor een omzet van pakweg 7 miljoen euro. Er worden 20 mensen tewerkgesteld. Trilations werkte in de afgelopen jaren voor nutsbedrijven, de gezondheidssector, de overheid en de financiële wereld. In dat klantenpakket zitten nogal wat bekende namen. “Wij geven die liever niet vrij. Dat willen de klanten zeker niet. Wij trouwens evenmin. Wij vliegen in dit opzicht liever laag onder de radar. Wij zitten ondertussen traditioneel heel dicht tegen de klanten aan, proberen de feiten scherp te analyseren om naderhand een strategie uit te tekenen met concreet aanwijsbare resultaten.”

Werft Trilations nog mensen aan? “Dat gaat in golfbewegingen. Soms ja, dan weer niet.
Maar goede medewerkers kunnen vinden is ook voor ons een dagdagelijkse bekommernis.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer