Nieuws Antwerpen Triple Living bezorgt Nieuw Zuid een Huis aan de Kade

Triple Living bezorgt Nieuw Zuid een Huis aan de Kade

Triple Living bezorgt Nieuw Zuid een Huis aan de Kade

De Antwerpse projectontwikkelaar Triple Living heeft de komst van een nieuwe woontempel op Nieuw Zuid aangekondigd. Huis aan de Kade, met zicht op de Schelde, is de tweede fase van het eerder aangekondigde Zuiderhuis. Beiden zijn ontworpen door Robbrecht en Daem architecten.

Voor het ontwerp van het project inspireerden de architecten zich op het Inische Panch Mahal-paleis, een paviljoen van vijf verdiepingen hoog dat veel weg heeft van een boedhistische tempel. De opvallende donkerrode Indische zandsteen in het ontwerp is dezelfde als in de gevel van het MAS aan het Eilandje. De golvende glazen schil die het geheel omhult creëert ook een extra buitenruimte, de zogenaamde wintertuinen, waarin bewoners ook in de tussenseizoenen kunnen genieten van een panoramisch zicht over de Schelde.

“Architectuur draait om mensen”, zegt Paul Robbrecht. Samen met Hilde Daem tekende hij eerder ook al de plannen voor het gloednieuwe ziekenhuis Cadix aan de andere kant van de stad. “We willen dat onze gebouwen plaatsen zijn waar mensen samenleven. We vinden het belangrijk dat onze ontwerpen plezier schenken aan wie ermee in aanraking komt. Mensen moeten zich er thuis voelen.”

“Nieuwbouwappartementen met frontaal scheldezicht zijn zeldzaam en zeer gegeerd. In de voorverkoopfase werden zes van de tien geïnteresseerden ook eigenaar”, besluit Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.