Nieuws Antwerpen Triple Living stelt ontwerp van houten wolkenkrabber op Antwerpse Nieuw Zuid voor

Triple Living stelt ontwerp van houten wolkenkrabber op Antwerpse Nieuw Zuid voor

Triple Living stelt ontwerp van houten wolkenkrabber op Antwerpse Nieuw Zuid voor

Antwerps projectontwikkelaar Triple Living en de Japanse grootmeester Shigeru Ban onthullen vandaag het ontwerp van het prestigieuze woonproject op het Antwerpse Nieuw Zuid. De houten woontoren van 25 verdiepingen hoog krijgt de naam BAN en zal bestaan uit 295 woonunits met uiteenlopend karakter. 

Wat meteen opvalt, zijn de houten gevelaccenten die duidelijk de signatuur dragen van de bekende architect. “Ik gebruik veel hout in al mijn gebouwen”, legt Shigeru Ban uit. “Al vroeg in mijn carrière ben ik beginnen te experimenteren met andere materialen en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik graag met hout werk. De CO2-uitstoot van een gebouw in hout is veel lager dan wanneer je met staal of beton werkt, want zowel in productie als in constructie is het een veel gemakkelijker te hanteren materiaal. De houten woontoren BAN is een hybride constructie van beton, staal en hout, waarbij de houten gevelelementen een signatuurrol spelen. De houten façade is echt mijn handelsmerk en ik ben blij dat ik op die manier mijn stempel kan drukken op het straatbeeld van Antwerpen.”

Over de naam van het gloednieuwe gebouw heeft de Antwerpse projectontwikkelaar Triple Living niet lang moeten nadenken: BAN. “Op die manier draagt het gebouw ook letterlijk de naam van zijn ontwerper”, legt Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living, uit. “Met de komst van Shigeru Ban tonen we opnieuw dat architectuur een van de belangrijkste pijlers van Nieuw Zuid is. Shigeru Ban is één van de hoogst aangeschreven architecten wereldwijd. In 2014 werd hij bekroond met de Pritzker Prize, de nobelprijs voor architectuur, zeg maar. Wij zijn verheugd dat iemand met zijn standaard en klasse voor ons een ontwerp heeft gemaakt en dat we dat ontwerp ook eindelijk kunnen tonen aan de buitenwereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.