Nieuws Antwerpen TST Antwerp doet vooral in staal

TST Antwerp doet vooral in staal

TST Antwerp doet vooral in staal

ann favereDe logistieke dienstverlener TST Antwerp beschikt over verscheidene slimme IT-systemen waardoor het bedrijf zijn klanten de beste vrachtlonen kan aanbieden en tijdige leveringen garanderen. TST Antwerp is vooral gespecialiseerd in het vervoer van staal. De eigen staalzagerij op de Vrieskaai in de haven van Antwerpen biedt bovendien unieke faciliteiten.

Thor Shipping & Transport Antwerp heeft in enkele jaren tijd een uitstekende reputatie bijeengewerkt als logistieke dienstverlener in de havens. Het bedrijf maakt deel uit van de Thor Group of Companies die vestigingen heeft in Rotterdam, Durban (Zuid-Afrika) en twee kleine Zweedse havens. TST Antwerp is gegroeid uit het initiatief van expediteur Ann Favere die haar jarenlange contacten met de Zweedse staalindustrie omzette in een dynamisch logistiek bedrijf.

“We werken vandaag met zo’n 20 mensen. We zijn effectief niet erg groot maar we zijn daardoor precies in staat om snelle beslissingen te nemen en flexibel te reageren op marktontwikkelingen”, zegt ze. “We kunnen bovendien een beroep doen op een netwerk van lokale agenten over de hele wereld. Het is immers niet zo dat wij onze handen terug trekken op het moment dat onze lading op de kade staat in een of andere haven. Indien er zich problemen aandienen laten wij onze klanten niet in de steek. We kunnen dan een beroep doen op onze agenten.”

TST Antwerp werkt vooral voor een Zweeds en een Fins staalconcern. Die sturen hun ladingen aan staal met coasters naar Antwerpen waar ze met de diensten van TST Antwerp overgeladen worden op treinen, vrachtwagens, vliegtuigen of op zeeschepen. “We verwerken overigens ook projectladingen. Grote buizen bv. Of kranen.”

Ja, het is de laatste maanden relatief stil in de haven van Antwerpen. “Er zijn minder ladingen. Dat is een feit. Er is gewoon een overaanbod aan staal. Dat kunnen we aanvoelen. We moeten dus heel voorzichtig tewerk gaan.”

De inbreng van de nieuw opgezette staalzagerij Thor Steel Services kan voor TST Antwerp allicht extra toegevoegde waarde genereren. “Wij investeerden 400.000 euro in een nieuwe zaagmachine. De blokhandzaag kan platen tot 7000 mm lang en 2000 mm breed verzagen tot een dikte van 360 mm. Dit is echt wel uniek in België. In onze zagerij beschikken we tevens over een plasmasnijder voor platen met een lengte tot 12000 mm en een breedte tot 3000 mm.”

TST Antwerp tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 30 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.