Nieuws Antwerpen Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen opnieuw open

Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen opnieuw open

Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen opnieuw open

ANTWERPEN – De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de huidige lockdownmaatregelen te verlengen tot 3 mei. Om de verlenging draaglijker te maken, mogen de tuincentra en doe-het-zelfzaken vanaf zaterdag 18 april wel opnieuw de deuren openen.

De tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen de deuren terug openen, maar moeten zich houden aan dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. Zo geldt ook hier een beperkt aantal klanten per oppervlakte en strikte respectering van de nodige afstand tussen klanten.

Voor alle andere bedrijven blijven de huidige maatregelen gelden, afhankelijk van de sector. Telewerk zal volgens de regering nog een hele tijd de voorkeur blijven.

Zomer zonder festivals

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad was er wel slecht nieuws voor heel wat evenementenorganisatoren en toeleveranciers. Tot 31 augustus mogen er geen massa-evenementen plaatsvinden, en dus werd een streep getrokken door de festivalzomer.

Over de scholen, cafés en restaurants zijn nog geen beslissingen genomen.

Volgende week komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen, met meer toekomstperspectief, kondigde premier Sophie Wilmès nog aan.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.