Nieuws Antwerpen Twee Antwerpse kantoren in top Legal Awards

Twee Antwerpse kantoren in top Legal Awards

Twee Antwerpse kantoren in top Legal Awards

advocatenEssenzia Advocaten en Van Innis and Delarue waren de enige Antwerpse advocatenkantoren die scoorden op de Trends Legal Awards. Deze awards, als het ware de oscars van de Belgische advocatuur, zetten de beste advocatenkantoren van het land in de bloemetjes. Traditioneel zijn de genomineerden en winnaars vooral Brusselse kantoren. Met de nominatie van Essenzia Advocaten in de categorie litigation en arbitrage en dezelfde onderscheiding voor Van Innis and Delarue in de categorie intellectuele eigendom schijnt daar verandering in te komen.

De twee Antwerpse kantoren zijn in zeer verschillende domeinen van het recht actief. Van Innis and Delarue is gespecialiseerd in intellectuele eigendom terwijl Essenzia Advocaten voornamelijk actief is in algemeen handelsrecht met nadruk op insolventierecht en bankrecht.

Van Innis and  Delarue is het enige kantoor in Antwerpen met een dermate specialisatie in intellectueel eigendomsrecht. “We zijn een vertrouwd adres voor een aantal toonaangevende namen uit de wereld van het product design en de luxe goederen, en wij zijn huisadvocaat voor enkele van de meest exclusieve merken ter wereld in de fashion industry”, vertelt Dieter Delarue. Referentiecliënten van het kantoor zijn Christian Louboutin, Longchamp, Alexander Wang, Tomorrowland, Stella McCartney, Levi Strauss, Studio 100 etc. Een van de meer mediatieke zaken waar het kantoor bij betrokken was is deze van Katrijn Van Giel tegen Luc Tuymans waarin Van Innis & Delarue optrad voor de fotografe.

Ook bij het zestienkoppig kantoor van Essenzia aan de Noorderlaan is men bijzonder fier op deze nominatie. Advocaat Nick Peeters, die onder andere als curator betrokken is in de afhandeling van faillissementen als die van Free Record Shop en Euphony, zegt: “De nominatie door Trends Legal Awards is voor ons een bevestiging dat wij goed bezig zijn. Wij houden vast aan ons motto: de focus op de essentie. Onze naam zegt het trouwens zelf.”

Medevennoten bij Essenzia Advocaten zijn advocaten Marc Delannoye, Marianne Van Tilborgh en Anthony Godfroid. Marc Delannoye legt zich voornamelijk toe op burgerlijk recht en aansprakelijkheidsrecht. Marianne Van Tilborgh is vooral actief in incasso en verzekeringsrecht terwijl Anthony Godfroid economisch recht en consumentenrecht voor zijn rekening neemt.

Foto: Advocaten van Essenzia: Marc Dalannoye, Marianne Van Tilborgh, Nick Peeters e, Anthony Godfroid.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.