Nieuws Antwerpen Twee Chinese orders voor Antwerp Space

Twee Chinese orders voor Antwerp Space

Twee Chinese orders voor Antwerp Space

omnisatAntwerp Space heeft twee Omnisat systemen geïnstalleerd bij twee verschillende Chinese klanten. Omnisat wordt gebruikt bij de verwerking van data afkomstig van aardobservatiesatellieten. Omnisat staat voor Advanced Data Acquisition System. “De Chinese orders hebben onze positie op de markt versterkt”, zegt general manager Guy Van Dijck.

Een ploeg van Antwerp Space verbleef twee weken in China om er een extensieve training te geven aan het Chinese personeel. De Omnisat systemen werden er geïntegreerd in de Chinese installaties en getest.

Antwerp Space, het ruimtevaartbedrijf uit Hoboken heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf is destijds gegroeid als spinoff van het ooit zo trotse Bell Telephone. Bell Space stond binnen de groep in voor de telecommunicatieverbindingen met de ruimtevaarttechnologie. In de neergang van Bell Telephone zelf leek niemand nog een toekomst te zien voor het ruimtevaartbedrijf. Aanvankelijk werd het mee opgenomen in de Franse groep Alcatel, het werd doorgeschoven naar een joint venture met Finmecanica, het kwam bij de Franse groep Thales terecht om uiteindelijk opgevist te worden door de Duitse OHB AG Group uit Bremen. Niemand die echter nog een cent gaf voor de finale overlevingskansen van het bedrijf.

“Wij zijn er hoe dan ook in geslaagd om onze leefbaarheid te bewijzen met onze gevavanceerde technologie,” zegt Vanessa Peeters. “Wij heten ondertussen Antwerp Space en wij doen nog altijd aan aardobservatie met onze grondstations die rechtstreekse communicatielijnen hebben met verscheidene satellieten. Wij werken tevens voor het Europese netwerk Galileo dat werkt met oa. satelieten van onze moedermaatschappij OHB AG Group. Wij hebben bovendien nog verscheidene opdrachten voor het Europese ruimtevaartproject Esa.”

Antwerp Space wordt vandaag geleid door Oliver Salisch, een Duitser en Roberto Aceti, een Italiaan. In hun afwezigheid wordt de onderneming aangestuurd door Guy Van Dijck.

“Dat ook OHB AG Group gelooft in onze toekomst mag blijken uit het feit dat wij mensen aanwerven. Wij zijn vooral op zoek naar software ingenieurs die mee willen werken aan onze projecten.” Bij Antwerp Space werken vandaag zo’n 50 man.

OHB AG Group tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 650 miljoen euro. De groep stelt 2500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.