Nieuws Antwerpen Twee in één: mobiliteit én proximiteit

Twee in één: mobiliteit én proximiteit

Twee in één: mobiliteit én proximiteit

De louis delhaize vestiging op de benedenverdieping in Antwerpen Centraal Station heeft een uitzonderlijk concept:  buurtwinkel in het weekend en op feestdagen, én mobiliteitswinkel tijdens de week.

Wie had er vijf jaar geleden gedacht dat je in een station je aankopen zou doen.  Hooguit kocht je er snoep, een snack, een broodje of een frisdrank.

Van oorsprong gekend voor zijn buurtwinkels in dorpen en steden, heeft louis delhaize zijn winkelformule grondig herdacht. De louis delhaize in Antwerpen Centraal Station is dan ook een buitenbeentje.

Van maandagochtend tot vrijdagavond fungeert deze stationslocatie als mobiliteitswinkel. Aankopen voor de avond zelf gebeuren op het laatste moment en op weg naar huis. De klant wil geen omweg meer maken, wel efficiënter omgaan met tijd.
In het weekend wordt de rol van buurtwinkel meer uitgespeeld. Alleenstaanden, kleine gezinnen, gescheiden ouders die soms de kinderen bij zich hebben,… Ze hebben allemaal een verschillend aankoopgedrag.

Met al die gezinssituaties houdt louis delhaize rekening. Maar ook met de omgevingsfactoren. In deze stationslocatie, midden in een kantooromgeving, brengt louis delhaize een ruim aanbod broodjes, sandwiches en slaatjes. Er is ook een bakkerij afdeling. Naast brood vind je er vers afgebakken croissants, koeken en stokbroden.

Shopmanager Svetlana Matitsina, die economie en  psychologie studeerde, kwam bijna twee decennia geleden van Oezbekistan naar België. Sinds zeven jaar werkt ze voor louis delhaize, eerst in Aartselaar, waar ze zich alle facetten van de winkel eigen maakte. “Als buurtwinkel zijn wij de voorraadkast van de consument. De klant vindt hier een compleet en uitgekiend selectief assortiment: van verse tot droge voeding, bereide maaltijden, voorverpakte vleeswaren, zelfs glutenvrije producten, wijnen,  Belgische speciaalbieren, chocolade en bonbons in geschenkverpakkingen, enz”, zegt Svetlana.

De winkel is 7/7 open, van maandag tot vrijdag van 6u30 tot 19u30 
en tijdens het weekend en op feestdagen van 8u tot 19u. In het februarinummer van StoreCheck magazine verschijnt een uitgebreid artikel over deze louis delhaize vestiging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.