Luchtvaartmaatschappij Luxair Luxair. Foto: Belga

Twee jaar na stopzetting Air Antwerp: opnieuw lijn tussen luchthaven Antwerpen en Londen

DEURNE - Vanaf januari 2023 zullen er opnieuw rechtstreekse vluchten zijn tussen de luchthaven in Deurne en Londen City Airport. De Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair heropent zo de lijn tussen de steden. Vliegen van Antwerpen naar Londen was niet meer mogelijk sinds de ontbinding van Air Antwerp dat tijdens de coronacrisis het hoofd niet boven water kon houden.

Vliegen tussen Antwepren en Londen was niet meer mogelijk sinds Air Antwerp er in juni 2021 mee ophield. De jonge maatschappij die in 2019 werd opgericht en alleen een verbinding tussen Antwerpen en Londen maakte, overleefde de coronacrisis niet. Nu, ruim twee jaar later, is de verbinding tussen Antwerpen en Londen opnieuw hersteld.

De nationale vluchtvaartmaatschappij van Luxemburg Luxair zal vanaf 16 januari 2023 wekelijks vier vluchten aanbieden van en naar Londen City. Vanaf 29 maart komt er nog een vijfde bij. Een vlucht van Antwerpen naar Londen, en andersom, duurt een uur en de ticketprijzen liggen tussen de 150 en 400 euro.

"We zijn trots dat we deze route terug kunnen toevoegen aan ons netwerk van bestemmingen", zegt CEO Eric Dumas. Met de opening van de nieuwe route mikt Dumas op zakenreizigers, maar ook op vakantiegangers.