Nieuws Antwerpen Twee nieuwe Russische contracten voor Ahlers

Twee nieuwe Russische contracten voor Ahlers

Twee nieuwe Russische contracten voor Ahlers

leysenAhlers tekende twee nieuwe contracten voor maritieme en logistieke dienstverlening in Rusland. De Antwerpse groep gaat er voor zowel het Brits-Nederlandse distributiebedrijf Unilever als de Finse verfproducent Tikkurila overslagactiviteiten organiseren. Rusland is ondertussen zowat de tweede belangrijkste thuismarkt voor Ahlers.

Het bedrijf van voorzitter Christian Leysen had snel de enorme logistieke kansen onderkend toen de Berlijnse Muur viel en oa. Rusland als markt helemaal openging. Ahlers opende in dit opzicht al in 1993 eigen magazijnen in de buurt van Sint Petersburg. De activiteiten werden sindsdien geleidelijk aan uitgebreid. Ahlers beschikt nu al over 42.000 vierkante meter aan faciliteiten in Rusland en is actief in zowel Sint Petersburg, Moskou als Chelyabinsk.

Met twee nieuwe contracten gaat het in de komende jaren allicht nog sneller vooruit. Ahlers gaat een eigen magazijn voor Unilever exploiteren in Rusland en de logistieke activiteiten opzetten voor Tikkurila. Daardoor moet er bijkomend personeel aangetrokken worden. Volgens commercieel verantwoordelijke Didier Duponselle moeten er op relatief korte termijn zo’n 100 toàt 150 werknemers gevonden worden. Ahlers zou daardoor tot 450 Russische personeelsleden komen, twee keer zoveel als het aantal Belgische werknemers.

De Russische activiteiten kunnen ongetwijfeld een bodem leggen onder de verdere expansie van de groep. Het gaat ondertussen immers niet zo makkelijk. Met een omzet van 186 miljoen euro is er in 2012 een teruggang van 6% genoteerd. Door meer geavanceerde diensten aan te bieden zoals het herverpakken van chemieproducten is de gerealiseerde toegevoegde waarde evenwel met 5% gestegen tot 39 miljoen euro. Ook dit jaar zal de groei voor Ahlers vrij beperkt blijven. Volgens Christian Leysen gaat het in Europa effectief heel moeizaam. Vandaar ook de volgehouden belangstelling voor Rusland waar “zeker nog meer dan tien steden met een bevolking van meer dan 1 miljoen mensen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.