Nieuws Antwerpen Twee nieuwe tanklichters voor Trafuco

Twee nieuwe tanklichters voor Trafuco

Twee nieuwe tanklichters voor Trafuco

trafucoHet transportbedrijf Trafuco heeft zijn vloot uitgebreid met twee dubbelwandige tanklichters. De schepen werden tijdens het weekeind gedoopt. Het bedrijf uit Schelle nodigde in dit opzicht al zijn relaties uit op drie dagen aan feestelijkheden op de Ark.

Trafuco heeft als transportonderneming in al die jaren een heel eigen koers gevolgd. Het bedrijf heeft zijn klanten de gecombineerde faciliteiten van zowel transport over de weg als over het water aangeboden. De indrukwekkende vloot aan trucks en opleggers werd afgesteld op de transportmodaliteiten van bunkerschepen zodat een logistieke totaaloplossing kon aangeboden worden. Met de ingebruikname van de Trafuco 6 en de Trafuco 7 wordt die strategie verder onderbouwd. Trafuco runt in dit opzicht een eigen ligplaats voor binnenschepen op kaai 40.

De twee nieuwe eenheden zijn zogenaamde dubbelwandige tanklichters.  Naast het vervoer van containers van en naar de zeehavens is Trafuco  immers ook gespecialiseerd in de distributie van chemische stoffen, het vervoer van minerale oliën en van afvalstoffen. Veiligheid is in dit opzicht een absolute prioriteit. Vandaar ook de dubbele wanden. De casco’s van de twee eenheden werden gebouwd in Servië, de afwerking gebeurde in Nederland. Trafuco investeerde 3 miljoen euro in de twee schepen. Het bedrijf sloot langetermijncontracten voor zijn twee nieuwe eenheden met Chevron en Total.

In functie van de vraag van de klant kan Trafuco met inox en gecoate tankwagens inzetten, huifopleggers, kofferwagens, camionettes, container chassis met box containers en tankcontainers. Vanuit Schelle wordt overigens  niet enkel het transport van A naar B georganiseerd. Op vraag van de klant worden ook aanvullende diensten geleverd zoals opslag, administratieve opvolging, douaneformaliteiten enz;

Tijdens het speciaal voor klanten en bekenden georganiseerde weekeind kon iedereen de twee nieuwe tanklichters bezoeken. De genodigden van zaakvoerder Marc Van den Broeck waren klanten uit de sectoren van de olie, de chemie, de afvalverwerking en de haven.

De groep rond Trafuco behoort met een omzet van 35 miljoen euro en 225 werknemers tot een van de grotere transportorganisaties in het land. Het bedrijf gaat er overigens prat op dat het uitsluitend werkt met eigen materiaal en met eigen mensen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer