Nieuws Antwerpen Twee tegenover elkaar gelegen iconische horecazaken verdwijnen

Twee tegenover elkaar gelegen iconische horecazaken verdwijnen

Twee tegenover elkaar gelegen iconische horecazaken verdwijnen

BRASSCHAAT – De Bredabaan in Brasschaat zal het in de nabije toekomst met twee horecazaken minder moeten doen. 2Wheelers op de hoek van de Borrekenslei en de Bredabaan is al enige tijd dicht en nu verdwijnt ook ’t Cafeeke schuin ertegenover.

Het zijn twee iconische cafés. 2Wheelers sloot in mei 2019 de deuren na een lange geschiedenis. In 1962 opende de Brasschaatse fietslegende Jan Zagers er zijn zaak. De bushalte die daar gevestigd was, kreeg in de volksmond al gauw de naam “Halte Jan Zagers”. In de jaren 90 verhuisde de fietswinkel naar een groter pand op de Bredabaan. Fietsen Jan Zagers werd dan horecazaak 2Wheelers.

Intussen heeft een projectontwikkelaar een aanvraag ingediend tot sloop en realisatie van een nieuwbouw. Deze aanvraag werd geweigerd, maar mits een aantal aanpassingen komt dit naar alle waarschijnlijkheid wel rond.

 

Aan de overkant sluit ’t Cafeeke op 22 mei de deuren. De zaak kreeg in 2016 een nieuwe uitbater. Fons Van Deuren die ook horecazaak Las Vegas aan de Ploegsebaan heeft, nam de zaak in dat jaar over. Hij veranderde de naam Ricky’s Café in ’t Cafeeke en installeerde een terras voor 40 klanten. Voor Fons Van Deuren erin trok, baatten Rik en Josée het toenmalige Rick’s Café uit. De kroeg had daarvoor nog andere namen: Maro en Accordeon.

Schepen voor ruimtelijke ordening Myriam Van Honsté (Open VLD): “De twee panden bevinden zich op hetgeen wij de aanloopstraat noemen. Dat houdt in dat er op de gelijkvloerse verdieping een handelsruimte mag komen, maar dat moet niet. In de kern – tussen Door Verstraetelei en het oud gemeentehuis is dat anders. Daar richten we ons op funshoppen. Buiten de kern is er wel de mogelijkheid voor bijvoorbeeld kantoorruimte. Maar ook appartementen zijn mogelijk op de gelijkvloerse verdieping. Dat is trouwens op verschillende plaatsen daar in de buurt al het geval”.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.