Nieuws Antwerpen Twee weekends hinder aan knooppunt Ranst

Twee weekends hinder aan knooppunt Ranst

Twee weekends hinder aan knooppunt Ranst

RANST – Agentschap Wegen en Verkeer zal in het laatste weekend van september en het eerste weekend van oktober herstellingswerken uitvoeren op de E313/E34 ter hoogte van de bocht van Ranst. Tijdens de werken zal het verkeer over een verminderd aantal rijstroken langs de werf moeten rijden, wat tot ernstige hinder zal leiden.

De snelweg ter hoogte van de bocht van Ranst waar de E34 en de E313 richting Antwerpen samenkomen is door de drukte sterk onderhevig aan slijtage en moet dringend vernieuwd worden. Vorig jaar werd daar al een deel van het wegdek aangepakt. “Dit jaar vernieuwen we een volgend stuk tussen de aansluiting van de E34 en de afrit naar het tankstation Q8”, deelt AWV mee.

Twee weekends hinder

De zone waar de asfaltherstellingen moeten gebeuren, is opgesplitst in twee delen die in het weekend van 27 tot en met 30 september en het weekend van 4 tot en met 7 oktober worden aangepakt.

Er wordt grote hinder verwacht op zowel de E313 als de E34 richting Antwerpen tijdens de werken. Het verkeer op de E34 moet tijdens beide weekends ter hoogte van de bocht van Ranst over één rijstrook, om dan in te voegen op de E313. Het verkeer op de E313 zal overdag steeds over twee volwaardige rijstroken kunnen rijden. ’s Nachts moet alle verkeer over één rijstrook.

“We houden de situatie op de weg nauwlettend in de gaten tijdens het weekend en passen de opstelling van beschikbare en afgesloten rijstroken aan als dit nodig blijkt en mogelijk is om de filevorming enigszins te beperken”, stelt AWV tot slot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.