Nieuws Antwerpen Tweede coronagolf nekt Antwerpse luchthaven opnieuw

Tweede coronagolf nekt Antwerpse luchthaven opnieuw

Tweede coronagolf nekt Antwerpse luchthaven opnieuw

ANTWERPEN/DEURNE – In de maand oktober verwelkomde de Antwerpse luchthaven 3.665 passagiers. Dat is een daling van 88,5% ten opzichte van de 32.033 passagiers die de luchthaven in oktober 2019 mocht verwelkomen.

De passagierscijfers werden in oktober positief beïnvloed door de lijnvluchten van Air Antwerp, die sinds midden september de luchthaven opnieuw met London City verbindt. Ook TUI Fly hervatte op donderdag 22 oktober haar vluchten op de Spaanse topbestemming Alicante. Dit voor het eerst sinds begin september, toen de regio een rode zone werd.

“Naast de daling van het aantal lijnvluchten merken we tevens een daling van het aantal business vluchten in oktober. Dit segment daalde met 27% ten opzichte van oktober 2019. Deze daling is tevens te verklaren door de wereldwijde stijging van het aantal coronabesmettingen”, stelt Marcel Buelens.

Het business aviation segment kijkt positief naar de toekomst en gelooft in een snelle heropleving van de sector. Eind oktober opende het zakenjetbedrijf FlyingGroup nog een gloednieuw energie-neutraal hoofdkantoor op de Luchthaven van Antwerpen.

Over de periode van januari tot en met oktober verwelkomde de Antwerpse luchthaven 85.076 passagiers ten opzichte van 265.175 passagiers over dezelfde periode in 2019. Dit is een daling van 67,9%.

“We verwachten de komende maanden geen direct herstel. We kijken wel met goede moed uit naar 2021 voor een duurzaam herstel van de activiteiten op de luchthaven”, besluit Marcel Buelens.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.