Nieuws Antwerpen Tweede Fokker 50 voor Vizion Air

Tweede Fokker 50 voor Vizion Air

Tweede Fokker 50 voor Vizion Air

vizionVizion Air staat voor creativiteit in de luchtvaart. Een vlucht verzorgen voor 50 klanten van een bedrijf naar Milaan bv. Op de romp van het toestel: de naam van de uitnodigende firma. En onderweg een driegangenmenu van een sterrenrestaurant. Het kan allemaal. Inclusief hetzelfde bedrijfslogo op de zetel van elke individuele passagier. Zeker weten dat de klanten het zich nog jaren later zullen herinneren.

Vizion
Air is een Antwerpse chartermaatschappij die vandaag twee Fokkers 50 ter beschikking heeft. Het bedrijf wordt mee aangestuurd door de eigenaar, The Aviation Factory die instaat voor “alle uitdagingen in de luchtvaart.” Zelfs een Jumbo 747 inhuren. Sinds kort heeft Vizion Air permanent een tweede toestel ter beschikking. De turboprop behoort toe aan VLM Airlines, waarvan de hoofdzetel net als die van Vizion Air in Antwerpen is gevestigd.

VLM Airlines staat in voor de cockpitcrew, het cabinepersoneel en het onderhoud van het toestel. Vizion Air bepaalt in overleg met de charterklanten het product aan boord. Vizion Air heeft dus voortaan twee toestellen in de eigen Vizion Air-kleuren.

Arthur White, CEO van VLM Airlines: “Onze samenwerking met Vizion Air past mooi binnen het strategisch plan van onze nieuwe aandeelhouder Intro Aviation om van VLM Airlines een belangrijke aanbieder te maken van onze diensten. Vizion Air is reeds geruime tijd een van onze gewaardeerde klanten. Om onze samenwerking letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten, werd onze OO-VLO in Vizion Air-kleuren gestoken.”

“Vizion Air is een zogenaamde ‘boutique airline’. Dit betekent dat iedere klant voor zijn passagiers een eigen product kan definiëren. Dit is mogelijk omdat wij samenwerken met betrouwbare, ervaren partners zoals VLM Airlines”, zegt Carl Legein, CEO van Vizion Air. “In samenwerking met een geaccrediteerde reisagent ontwikkelen wij zelfs op maat gemaakte reispakketten.”

OO-VLO staat 24 uur op 24, 7 dagen op 7, ter beschikking in Antwerpen. De andere Fokker 50 heeft als thuisbasis de luchthaven van Maastricht.

De Fokker 50 is een zeer betrouwbaar en milieuvriendelijk turboprop-vliegtuig met een uitstekend operationeel track record. Qua gebruik is de Fokker 50 een zeer betaalbaar vliegtuig, gezien het brandstofverbruik relatief beperkt is. Het toestel biedt plaats aan 50 passagiers en kan ook heel wat bagage meenemen in het laadruim. Dankzij zijn uitstekende vliegkarakteristieken kan de Fokker 50 vanuit de Benelux naar zowat alle Europese regionale luchthavens en kleine vliegvelden met een korte landingsbaan vliegen, waardoor de klant veel dichter bij zijn eindbestemming kan landen en weer opstijgen.

Vizion Air is ontsproten uit de ervaringen van het Antwerpse luchtvaartbedrijf The Aviation Factory en kan indien nodig een beroep doen op de vliegtuigenportefeuille van het moederbedrijf. Een projectleider van Vizion Air begeleidt de klant van A tot Z bij het charterproject.

Het meest opvallende element is het feit dat de klant een persoonlijke toets kan geven aan de vlucht. De catering kan vrijuit worden gekozen, van een eenvoudige snack tot en met een gastronomisch driegangendiner van een sterrenchef. Het bedrijfslogo van de klant kan op de hoofdeinden van de stoelen worden aangebracht of zelfs op de buitenkant van het toestel. In plaats van de gewone passagiersterminal kan de check-in en boarding ook gebeuren via de General Aviation terminal.

Naast de à-la-carte-charters biedt Vizion Air soms ook speciale vluchten aan in het kader van grote sport- en cultuurevenementen.

* The Aviation Factory, het moederbedrijf van Vizion Air, is met een jaaromzet van ongeveer 20 miljoen EUR marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. The Aviation Factory helpt bij het organiseren van vluchten voor productlanceringen en incentives, sportcharters, overheids- en congresvluchten en VIP-vluchten. Jaarlijks gaat het in totaal om meer dan 2000 vluchten. De portfolio telt 39 vliegtuigtypes, die plaats bieden aan 3 tot 400 passagiers. The Aviation Factory is gevestigd in Antwerpen en heeft ook kantoren in Nederland, Frankrijk. Het helpt ook lijn- en chartermaatschappijen, die op zoek zijn naar vervangtoestellen of extra vliegtuigen tijdens piekperiodes. The Aviation Factory is ook bekend omwille van de last-minute zakenjetwebsite Jethopper en de BannerXpress op Brussels Airport.

* VLM Airlines werd opgericht in 1992 en heeft Antwerpen als thuisbasis. VLM Airlines staat al jarenlang bekend om zijn vluchten tussen Antwerpen en London City Airport. In 2007 werd de luchtvaartmaatschappij verkocht aan Air France KLM Group. Sindsdien vloog VLM Airlines on de merknaam CityJet vanuit London City Airport naar tal van Europese bestemmingen, waaronder Parijs, Dublin, Rotterdam, Amsterdam, Luxemburg en Edinburg. Vòòr de overname door Air France KLM Group was VLM Airlines 10 jaar onafgebroken winstgevend. Hiermee zette VLM Airlines een van de beste winstresultaten neer van de hele Belgische luchtvaartsector. Op 30 april 2014 werd de ervaren Duitse luchtvaartonderneming Intro Aviation de nieuwe eigenaar van VLM Airlines en CityJet. VLM Airlines is nu een belangrijke aanbieder van diensten en chartervluchten. VLM Airlines telt 280 medewerkers. De vloot bestaat uit 12 Fokker 50’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.