Nieuws Antwerpen Tweede kans voor gefailleerde ondernemers

Tweede kans voor gefailleerde ondernemers

Tweede kans voor gefailleerde ondernemers

faillietSchulden, boze leveranciers, een plaats op de zwarte lijst van de banken, een levenslange stempel … Een faillissement laat menig ondernemer met een kater achter, om nog niet te spreken van de levenslange stempel die zij meedragen. Toch vinden heel wat mislukte ondernemers de moed om een nieuwe zaak te starten.

Hoe kan je als ondernemer zo’n tweede kans afdwingen? Het e-book ‚Herstarten na faillissement’ van Graydon zet de lezer op weg. In het boek lees je welke hinderpalen het herstarters moeilijk maken, en wat herstarters uit een faillissement geleerd hebben.

Het e-book is het resultaat van een studie van de Hogeschool Gent, faculteit Bedrijf en Organisatie, in nauwe samenwerking met Graydon Belgium en werd gefinancierd door de Vlaamse Overheid.

Enkele opmerkelijke bevindingen:

Bij navraag bij het grote publiek meent 60 procent dat gefailleerde ondernemer geen levenslessen heeft getrokken uit het faillissement. En dat terwijl in bijv. banken, investeerders en het grote publiek in de USA een ondernemer net sterker beschouwd na een faillissement.

72 procent van de herstarters verandert van sector, al geldt het advies om te starten in een sector waar je ervaring mee hebt

58 procent van de herstarters zoekt een andere boekhouder op, gaat zich bijscholen en schakelt een extra financiële adviseur in

Je kan het e-book gratis via deze link downloaden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.