Nieuws Antwerpen Tweetakt uit Antwerpen start met Plan B

Tweetakt uit Antwerpen start met Plan B

Tweetakt uit Antwerpen start met Plan B

ANTWERPEN – Vanaf 27 april biedt opleidingsbureau Tweetakt met Plan B opleiding en coaching vanop afstand aan. Tweetakt moest net zoals veel andere ondernemingen en scholen de deuren van haar leercentrum sluiten. Nu biedt het bedrijf als alternatief in virtuele klassen dus online trainingen en opleidingen aan.

In tijden van corona gaat de horeca voor take-out menu’s en opleidingsbureaus zoals Tweetakt voor online leren. Daarom biedt het Antwerpse bedrijf vanaf 27 april met Plan B trainingen zoals bijvoorbeeld timemanagement en leidinggeven op afstand aan.

Toch is volgens Tom Iterbeke, zaakvoerder van Tweetakt, online leren minder vanzelfsprekend dan het lijkt: “Het is intensiever en werkt beter in kleinere groep. Bovendien hebben heel wat mensen intussen ook nog kinderen om rekening mee te houden. Daarom kozen we voor korte, krachtige sessies in virtuele groep. Tussentijdse opdrachten kunnen deelnemers doen wanneer dat het beste voor hen past.”

Tweetakt wil met haar aanbod inspelen op de huidige coronacrisis, die volgens Iterbeke een groot effect heeft op de Learning & Development (L&D)-sector. “Leidinggevenden en medewerkers kunnen best wat ondersteuning gebruiken, maar hebben vaak andere katten te geselen. Ze zijn technisch werkloos of verdrinken net in het werk. Opleiding en training is dan niet eenvoudig te organiseren. Of geen prioriteit.”

“Na corona krijgt online leren wat ons betreft terug de plaats die het verdient: een stevige en waardevolle aanvulling in gemengde leertrajecten”, vertelt Iterbeke over hoe online leren zal evolueren na de coronacrisis.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.