Nieuws Antwerpen Twikit en Veritas maken samen accessoires aan

Twikit en Veritas maken samen accessoires aan

Twikit en Veritas maken samen accessoires aan

veritasTwikit en het retailmerk Veritas zijn een samenwerking gestart om op een innovatieve wijze 3D producten aan te bieden die kunnen gepersonaliseerd worden door klanten. Veritas biedt in zijn winkels traditioneel veel accessoires aan waarmee de klanten zelf aan de slag kunnen gaan. Sinds kort kun je bij Veritas een 3D customizer kopen aan waarmee consumenten zelf kerstdecoratie kunnen personaliseren. De technologie wordt geleverd door Twikit dat 3D customization toepassingen ontwikkelt.

De personalisatie gebeurt in een 3D configurator, waar gebruikers mee aan de slag kunnen om objecten en materialen te selecteren, een persoonlijk tekstje toe te voegen en nog meer. De configurators zijn gelinkt met machines zoals 3D printers en laser cutters, die ieder uniek item fabriceren in allerlei mogelijke materialen. Hierna wordt het afgewerkt en verzonden naar de klant.

Twikit staat in voor de software en helpt Veritas met het ontwerp van personaliseerbare producten. De configurators worden geïntegreerd in de Veritas website, met daarrond de nodige inspiratie.

De eerste reeks producten die voortkomen uit de samenwerking zijn kerstdecoratie voor op de tafel en in de boom of 3D labels als afwerking voor cadeautjes. Ondertussen werken de design teams van Twikit en Veritas op de volgende producten.

De Antwerpse startup Twikit heeft enkele tijd terug een platform ontwikkeld waarmee interactief 3D producten op maat kunnen aangemaakt worden. Via zeer eenvoudige 3D web applicaties met een geweldige gebruikerservaring, biedt Twikit zowel front-end visualisatie aan, als back-end infrastructuur om 3D producten op maat te creëren en produceren. “We werken daartoe samen met productiefabrieken voor 3D printing en andere creatietechnologieën. De unieke multicategorie-oplossing kan geïntegreerd worden in digitale toepassingen zoals online winkels, mobiele applicaties en 3D kiosken in winkels. Bovendien zijn er verschillende productcategorieën mogelijk: juwelen, accessoires, awards, trofeeën, geschenken en meer,” zegt Martijn Joris, de mede-oprichter van Twikit.

“Deze toepassing past helemaal binnen de waarden van Veritas. Betrokkenheid met de klant door de mogelijkheid van personalisatie, toegankelijkheid en zelf dingen doen staan hierbij centraal,” stelde Sven Bally bij de lancering van het nieuwe product.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.