Nieuws Antwerpen Twikit gaat in zee met Franse supermarktketen Auchan

Twikit gaat in zee met Franse supermarktketen Auchan

Twikit gaat in zee met Franse supermarktketen Auchan

martijnDe Franse supermarktketen Auchan lanceert in zijn winkels een reeks op maat gemaakte 3D producten die klanten kunnen personaliseren via gebruiksvriendelijke applicaties. Het Antwerpse 3D bedrijf Twikit voorziet de software die dit mogelijk maakt en heeft ook het productontwerp van de gehele portfolio gerealiseerd. De productie zelf is in handen van de Belgische 3D-printspecialist Materialise.

Consumenten zijn vandaag steeds vaker op zoek naar unieke producten waar een verhaal achter zit. Auchan greep deze kans door te gaan samenwerken met Twikit. Het resultaat is een volledig uitgeruste ‘3D customization booth’, Yoomake genaamd.

“Bij Twikit geloven we ten volle in deze nieuwe manier om voor eender welk doeleinde 3D producten op maat te creëren en produceren. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke 3D personalisatie applicatie ontwikkeld die de klant toelaat om zijn eigen product ‘on the spot’ te personaliseren. We zijn erg fier dat Auchan ons koos als partner voor hun maatwerkconcept,” zegt Martijn Joris, de medeoprichter Twikit

In een kiosk die opgesteld wordt in de winkel zullen klanten van Auchan kunnen kiezen uit een portfolio van meer dan 50 basisproducten, waaronder juwelen, decoratie, cadeautjes enz. Via de gebruiksvriendelijke 3D web applicaties kunnen klanten hun product personaliseren door kleuren, thema’s en accessoires te kiezen, persoonlijke boodschappen toe te voegen en nog zoveel meer. Van zodra ze hun product hebben afgewerkt wordt het unieke object automatisch doorgestuurd naar een van de digitale fabrieken en wordt het geproduceerd. Een week later kunnen de klanten hun product afhalen in de winkel.

Auchan Rijsel werd de eerste supermarkt die de ‘3D customization booth’ lanceert. De pilootinstallatie ging live op maandag 1 december. In 2015 volgen andere Auchan locaties en afhaalpunten met hun 3D kiosk.

Twikit is nauwelijks twee jaar geleden opgestart in Antwerpen en is oa. toegespitst op 3D maatwerk voor merken en retailers. “Via zeer eenvoudige 3D web applicaties met een geweldige gebruikerservaring kunnen de gebruikers zowel front-end visualisaties realiseren en back-end infrastructuur om 3D producten op maat te creëren en produceren”, zegt Martijn Joris. “We werken samen met productiefabrieken voor 3D printing en andere creatietechnologieën. De unieke multicategorie-oplossing kan geïntegreerd worden in digitale toepassingen zoals online winkels, mobiele applicaties en 3D kiosken in winkels. Bovendien zijn er verschillende productcategorieën mogelijk: juwelen, accessoires, awards, trofeeën, geschenken en meer. Het Twikit design team helpt merken om de juiste 3D content op maat te verwezenlijken.”

Twikit werkt in dit opzicht samen met het Leuvense Materialise dat als leverancier van Additive Manufacturing (AM) softwareoplossingen en gesofisticeerde 3D printing diensten aanbiedt in heel wat industrieën zoals gezondheidszorg, de automobielsector, ruimtevaart, kunst en design en producten voor consumenten. Materialise speelt al sinds 1990 een actieve rol in de wereld van AM door hun betrokkenheid in AM voor industriële en medische toepassingen. Zo bieden ze o.a. biomedische en klinische oplossingen aan zoals ‘medical image processing’ en ‘surgical simulations’ en ontwikkelen ze unieke oplossingen voor hun klanten op het vlak van prototyping, productie en medische noden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.