Nieuws Antwerpen Tymber Buildings lanceert revolutionair bouwsysteem

Tymber Buildings lanceert revolutionair bouwsysteem

Tymber Buildings lanceert revolutionair bouwsysteem

’S-GRAVENWEZEL – Met Blokiwood lanceert Tymber Buildings een nieuwe manier van bouwen in de Benelux. Met behulp van geprefabriceerde houten muur- en dakelementen kunnen woningen, bedrijfsgebouwen en uitbreidingen eenvoudig, snel en kwalitatief hoogstaand gerealiseerd worden”, zegt Robert Bekkers, zaakvoerder van Tymber Buildings.

In één handeling worden er met Blokiwood super geïsoleerde, luchtdichte en koudebrugarme wanden en daken geplaatst. Naast de snelheid van bouwen is Blokiwood volledig ecologisch, formaldehydevrij en bovendien circulair. De constructies kunnen later eenvoudig gedemonteerd worden en op een andere locatie, al dan niet in hun geheel, terug worden opgebouwd. Alternatief kan de constructie ook in zijn geheel tot grondstof herwerkt worden en opnieuw in de kringloop gebracht worden.

“De bouwvoorschriften worden in Europa altijd maar strenger. Hierbij wordt vooral veel waarde gehecht aan een goede isolatie, luchtdichtheid en minimale koudebruggen”, vertelt Robert Bekkers. “Blokiwood zit hier overal boven de minimumeisen.”

Houtbouw gaat in België en Nederland, zoals in de rest van Europa, in stijgende lijn. In 15 jaar tijd is deze bouwwijze verdrievoudigd. “Het Blokiwoodsysteem is een interessant alternatief voor de traditionele methode van houtskeletbouw. Het geheel is al geprefabriceerd. Er kan in een waanzinnig snel tempo gebouwd worden. Een aanbouw bijvoorbeeld kan al in 3 dagen gerealiseerd worden en er zijn minder vakmensen nodig op de werf”, aldus Cees Bekkers, medezaakvoerder.

Tymber Buildings zal aanwezig zijn op de eerste PrefabBeurs in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch van 8 tot en met 10 oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.