Nieuws Antwerpen Uber komt naar Antwerpen

Uber komt naar Antwerpen

Uber komt naar Antwerpen

uberHij is er vast van overtuigd: Uber zal nog voor het einde van het jaar operationeel zijn in Antwerpen. Filip Nuytemans onderhandelt kennelijk op alle niveaus om het Amerikaanse autodeelplatform op de rails te krijgen. Ook Gent en Charleroi zouden op de planning staan.

Uber is een omstreden verhaal. Zeker in België en Frankrijk. De officiële taxibedrijven doen er alles aan om het autodeelbedrijf tegen te houden.

Uber brengt via zijn smartphone-applicatie consumenten en chauffeurs in contact met elkaar. Het voordeel van het systeem is dat alles afgehandeld wordt via de smartphone, zowel het contact als de betaling van de rit. Elders in de wereld heeft Uber een weergaloos succes. In verscheidene Europese landen gaat het evenwel biezonder moeilijk. De officiële taxibedrijven houden het erbij dat Uber via de app voor hen concurrentievervalsing inhoudt aangezien zij zich aan een aantal wettelijke verplichtingen moeten houden en Uber niet.

In een gesprek met de krant De Tijd houdt de Belgische directeur Filip Nuytemans het erbij dat Uber hoe dan ook doorzet. Hij maakt zich sterk dat zijn bedrijf nog voor het einde van het jaar in Antwerpen aan de slag zal zijn. Het team van Uber in België is ondertussen al uitgebreid tot zeven man. In het Brusselse zou het bedrijf als 50.000 klanten hebben.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.