Nieuws Antwerpen ufinity kent reden waarom financieel experts van job veranderen

ufinity kent reden waarom financieel experts van job veranderen

ufinity kent reden waarom financieel experts van job veranderen

KONTICH – Een gebrek aan digitalisering en innovatief denken bij hun werkgever, is één van de redenen waarom sterke financiële profielen van job of werkgever veranderen. Dat blijkt uit een onderzoek eind 2019 van ufinity uit Kontich.

Ufinity is al 10 jaar een klankbord voor vele financiële profielen. “Vaak gehoorde onderwerpen de voorbije 10 jaar, maar nu nog steeds, zijn jobinhoud, sfeer op het werk, klik met het management, uitdagingen van de financiële afdeling en de reden waarom iemand van job veranderd”, zegt Ine Meeussen. Samen met een externe partij stelde het bedrijf uit Kontich eind 2019 een enquête op gericht naar de financial en business controller om dit te objectiveren.

80% van de respondenten is voor 35% van hun tijd bezig met het consolideren, samenvoegen en samenbrengen van cijfers, in combinatie met het analyseren van cijfers. Voor amper 10% van de respondenten is het in gesprek treden met de business en hun vragen concreet beantwoorden, nauwelijks van toepassing of haalbaar.

Onvoldoende intellectuele uitdagingen

73% van de respondenten zijn veranderd van job of willen veranderen van job, omdat er onvoldoende intellectuele uitdagingen zijn. Number crunching neem voornamelijk de bovenhand. 44% laat weten dat er te veel tijd uitgaat naar pure rapportering, waardoor analyse uitblijft. Als laatste geven de respondenten aan dat hun huidige werkgever (te) weinig bezig is met digitalisering op de financiële afdeling.

De behoefte naar informatie op vlak van automatisatie en digitalisatie binnen de interne administratie en het financiële departement neemt zienderogen toe. Het aanbod aan dergelijke oplossingen stijgt recht evenredig. Om de bomen door het bos te kunnen blijven zien, organiseert ufinity op 12 maart FINFuture.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.