Nieuws Antwerpen Uitgeverij Plantyn zet meer dan 300 Oekraïense schoolboeken gratis online

Uitgeverij Plantyn zet meer dan 300 Oekraïense schoolboeken gratis online

Foto Dries Luyten

Uitgeverij Plantyn zet meer dan 300 Oekraïense schoolboeken gratis online

BERCHEM – De Berchemse uitgeverij Plantyn heeft meer dan 300 Oekraïense schoolboeken gratis ter beschikking gesteld op zijn website. Plantyn volgt zo de oproep van de European Education Publishers die de krachten willen bundelen om het lesmateriaal in zo veel mogelijk Europese landen toegankelijk te maken voor Oekraïense vluchtelingen.

De Oekraïense, educatieve uitgeverij Ranok heeft onlangs beslist al zijn lesmateriaal gratis beschikbaar te stellen. Zo wil de uitgeverij alle vluchtelingen de mogelijkheid bieden om hun studie verder te zetten wanneer ze in een ander land verblijven. Het gaat om meer dan driehonderd schoolboeken, in het Oekraïens, zowel voor het basis- als het secundair onderwijs. Het lesmateriaal is ook goedgekeurd door het Oekraïens ministerie van Onderwijs.

Nuttige bijdrage

De European Education Publishers, de koepelorganisatie van educatieve uitgeverijen in Europa, wil de krachten bundelen om dat lesmateriaal in zo veel mogelijk Europese landen toegankelijk te maken.

In ons land, springt Plantyn mee op de kar. “Met dit initiatief kunnen we een nuttige bijdrage leveren aan de inspanningen van overheid, onderwijs en burgers om de Oekraïense vluchtelingen, en in het bijzonder de kinderen, in de best mogelijke omstandigheden op te vangen”, zegt algemeen directeur Bart Dooms.

www.plantyn.be/oekraine

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.