Nieuws Antwerpen Uitgeverij VAN IN investeert 100.000 euro extra in digitale leerplatformen

Uitgeverij VAN IN investeert 100.000 euro extra in digitale leerplatformen

Uitgeverij VAN IN investeert 100.000 euro extra in digitale leerplatformen

WOMMELGEM – Uitgeverij VAN IN, ’s lands grootste leermiddelenmaker voor het onderwijs, investeert 100.000 euro extra in haar digitale leerplatformen om het sterk verhoogde activiteitenniveau te ondersteunen. VAN IN stelt haar digitale platformen Bingel (basisonderwijs) en Diddit (secundair onderwijs) in deze periode ook volledig gratis ter beschikking voor alle leerkrachten en leerlingen.

De bijkomende gebruikers en het verhoogde activiteitenniveau, vragen een verhoogde investering in infrastructuur. Sinds het begin van de lesloze weken, investeerde VAN IN al 100.000 euro extra in de noodzakelijke digitale infrastructuur om al die gebruikers en hun activiteiten op te vangen. Er werden in deze coronatijd ook 56 bijkomende mensen ingezet in de serviceorganisatie om het onderwijs te ondersteunen.

Winfried Mortelmans, ceo van VAN IN: “Het is onze missie om het onderwijs van morgen mee mogelijk te maken. Half maart werd morgen plots vandaag. We hebben de afgelopen weken toch wel een grote bijdrage geleverd tot het afstandslesgeven en -leren, met resultaat, zo tonen de cijfers. Maar we zijn vooral blij met de feedback van de leerkrachten, die alles met open armen ontvangen hebben. Dat is de grootste beloning die we als team konden krijgen.”

De voornaamste vernieuwing is de knop ‘naar de online les’ in Bingel, die in de loop van deze week beschikbaar wordt gesteld. Met deze knop kunnen leerkrachten in Bingel met een hele klas tegelijk in contact treden, om les te geven of bijvoorbeeld een gespreksronde te houden.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.