Nieuws Antwerpen Uitgeverij Van In ziet 11 keer meer gebruikers op leerplatform Bingel

Uitgeverij Van In ziet 11 keer meer gebruikers op leerplatform Bingel

Uitgeverij Van In ziet 11 keer meer gebruikers op leerplatform Bingel

WOMMELGEM – Het digitaal leerplatform Bingel is maandag naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus overstelpt door lagere scholen die ervan gebruik willen maken nu de lessen geschorst zijn. De initiatiefnemer, de educatieve uitgeverij Van In, stelt dat er maandagochtend maar liefst elf keer meer gebruikers toegang zochten dan normaal.

Van In stelt Bingel en de tegenhanger voor het secundair onderwijs Diddit tijdelijk gratis open voor alle scholen tijdens de coronacrisis. Leerkrachten en leerlingen vinden er digitaal lesmateriaal, instructiefilmpjes en oefeningen op maat van individuele leerlingen. De maatregel blijkt maandag meteen erg populair.

“We hebben de voorbije dagen onze servercapaciteit verhoogd en dat bleek nodig, want we merken momenteel geen verdubbeling of verdrievoudiging, maar tot elf keer meer gebruik van Bingel”, zegt Winfried Mortelmans, ceo van uitgeverij Van In. “Dat zorgde even voor problemen, maar intussen werkt alles weer. Het valt wel moeilijk in te schatten hoe de situatie verder zal evolueren, want mogelijk waren sommige scholen maandagochtend nog vooral met bepaalde praktische zaken bezig.”

Op de website www.viavanin.be/bingel/thuisleren vinden leerkrachten tips om ermee aan de slag te gaan tijdens de komende lesloze weken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.