Nick Bril in zijn sterrenzaak The Jane Nick Bril. Foto: Jan Van der Perre

Uitreiking Gault&Millau 2026: Zilte en The Jane zijn beste restaurants van Antwerpen

Gault&Millau stelde hun nieuwe gids 2026 voor met meer dan 1.340 restaurants. De crème de la crème van de culinaire wereld kwam in Brussel samen voor de officiële voorstelling.

The Jane en Zilte heersen met 18,5 op 20 in de provincie Antwerpen, gevolgd door Hertog Jan met 18 op 20. Nick Bril van The Jane verliet recent de prachtige kapel in Zurenborg voor een kleiner pand.

Lees ook: Nick Bril sluit deuren van The Jane op Groen Kwartier definitief op 16 maart: “We kijken met veel enthousiasme uit naar wat komt”

Zowel Misera als Nebo in Antwerpen stijgen naar 16,5 op 20 en Bistrot du Nord (Antwerpen) van chef Michaël Rewers stijgt naar 16 op 20. Brabohoeve (14/20) in Schilde heeft het ‘Mooiste Terras’, Steven Wullaert van Vintage (15/20) in Kontich krijgt de prijs van ‘Sommelier van het Jaar’. Album (14/20) in Antwerpen is ‘Gastro-Bistro van het Jaar’.

Boury uit West-Vlaanderen blijft de beste zaak van het land met een score van 19/20. Inge Waeles van restaurant Boury krijgt ook de prijs van ‘Gastvrouw van het Jaar’.