Nieuws Antwerpen Uitstekende resultaten voor Cronos Groep

Uitstekende resultaten voor Cronos Groep

Uitstekende resultaten voor Cronos Groep

cronosje De Cronos Groep heeft verleden jaar een geconsolideerd zakencijfer van 340 miljoen euro gerealiseerd. Daarmee werd een omzetgroei van liefst 11% bijeengewerkt.

De bedrijfswinst steeg met 8 miljoen euro, van 15 miljoen  in 2013 naar 23 miljoen n 2014. De nettowinst nam toe met 3,6 miljoen tot 8,7 miljoen. De balans van de groep werd verstevigd door de lange termijn leningen uit te breiden met 10 miljoen euro.

De komende jaren wil de groep uit Kontich verder een voorzichtige expansieve koers volgen. De nadruk blijft liggen op autonome groei alhoewel kleine strategische acquisities en participaties ook kunnen.

De Cronos Groep werd opgericht met als doel talentvolle mensen te helpen groeien in hun carrière, tot en met het ondernemerschap toe. De focus ligt van bij het begin op het kwaliteitsvol toepassen van de nieuwste informatie en communicatietechnologie bij klanten, die daardoor een competitief voordeel kunnen verwerven in een snel veranderende markt.

Sindsdien is de groep uitgegroeid tot één van de grootste systeem integratoren in de Benelux met een duidelijke focus op technologisch gedreven innovatie. Er wordt bij De Cronos Groep sterk geïnvesteerd in kennis en ervaring. Het gaat dan om toepassingsgebieden zoals Public Cloud, Internet of Things (IOT), Big Data, mobiele toepassingen en Public Cloud ondersteunende innovaties in de infrastructuur wereld.

Een focus op technologie en innovatie betekent niet dat de groep enkel werkt voor de ICT wereld. In de voorbije jaren werd zakelijke kennis opgebouwd op meerdere domeinen. Dat laat de groep toe om een unieke rol op te nemen als brug tussen ‘business’ en technologie. De groep trok het nodige talent aan om creatief mee te denken met de klant en de vertaalslag te maken naar technologie.

In 2014 werd onder meer sterk geïnvesteerd in retail sector kennis waardoor de groep is uitgegroeid tot de referentie op het vlak van e-commerce. Getuige daarvan is de e-commerce factory, die recent werd opgericht in Hasselt en die nu al 200 medewerkers telt. Die werken niet enkel voor de Belgische markt, ook tal van Nederlandse e-commerce bedrijven komen naar Hasselt.

De Cronos Groep bedient vandaag liefst 7000 klanten. België is de voornaamste afzetmarkt voor de groep en vertegenwoordigt 87 % van de omzet. Luxemburg en Nederland vertegenwoordigen 12 % van de omzet. Meer dan 80 % van de omzet wordt gerealiseerd bij privé-bedrijven, 10 % komt van klanten bij de overheid en 10 % wordt gerealiseerd in samenwerking met Europese Instellingen.

De omzet bij de prive bedrijven kent momenteel een extra sterke groei. De omzet via de Europese instellingen groeit met 15 % per jaar. Ook in de omzet bij overheidsklanten zit nog groei. De groep gaat ook uit van een sterke groei in Nederland in 2015.

De Cronos groep verwacht dan ook over 2015 heel goede cijfers te kunnen neerleggen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.