Nieuws Antwerpen Uitvaart in beperkte kring: Uitvaartzorg Rongé voorziet livestream

Uitvaart in beperkte kring: Uitvaartzorg Rongé voorziet livestream

Uitvaart in beperkte kring: Uitvaartzorg Rongé voorziet livestream

BOOM – Door de coronacrisis moeten uitvaartdiensten in beperkte kring doorgaan. Om nabestaanden toch zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, biedt Uitvaartzorg Rongé nu andere mogelijkheden.

De coronacrisis en de richtlijnen die opgelegd worden, verplichten uitvaartondernemers om het aantal aanwezigen op een uitvaart te beperken tot maximum 15 personen, inclusief uitvaartmedewerkers. Vanaf maandag 18 mei gaat het om maximaal 30 personen. Daarbij moeten ze ook een afstand van 1,5 meter bewaren. De uitvaartsector moet dus ook op zoek naar alternatieven. Daarom biedt Uitvaartzorg Rongé in Boom nu een livestream aan zodat mensen de uitvaart toch ook op afstand kunnen volgen.

“We willen nabestaanden extra ondersteunen waar dat mogelijk is en bieden nu livestream aan voor elke dienst. De uitvaart kan ook opgenomen worden. De opnames kunnen nadien ter beschikking gesteld worden. Daar kan eventueel een mooie herinneringsvideo van gemaakt worden”, zegt Tim Laurant, uitvaartondernemer van Uitvaartzorg Rongé.

Toch beseft Tim Laurent dat de livestream-technologie het gemis van de aanwezigheid niet helemaal kan compenseren. Hij merkt ook dat het zelfs voor de beperkte aanwezigen moeilijker is om hun medeleven te betuigen in tijden van corona. “Een warme knuffel of schouderklopje is er helaas niet meer bij voor de nabestaanden. We hebben daarom een aantal tips op onze website geplaatst met andere manieren om te condoleren, een lichte buiging met de hand op het hart bijvoorbeeld”, besluit hij.

Uitvaartcentrum Rongé werd in 1930 opgericht in Niel, maar is sinds 1946 gevestigd in Boom. Om een nog betere dienstverlening te garanderen, sloot Rongé zich in 2008 aan bij uitvaartspecialist DELA. DELA is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.