Nieuws Antwerpen Uitvaartverzorging Bosmans neemt sectorgenoot over

Uitvaartverzorging Bosmans neemt sectorgenoot over

Uitvaartverzorging Bosmans neemt sectorgenoot over

LIER/BERLAAR – Mario De Meutter en Sandra Op De Beeck van uitvaartverzorging Bosmans met vestigingen in Lier en Berlaar-Centrum hebben begrafenissen Van den Broeck uit Berlaar-Heikant overgenomen. 

Begrafenissen Van den Broeck stopt na meer dan 20 jaar, omdat de uitbaters meer tijd willen besteden aan andere dingen. Na het plotse overlijden van vader Staf, in 2011 werden de activiteiten verdergezet door dochter Inge en schoonzoon Kris.

Uitvaartverzorging Bosmans had het voorbije jaar meer dan 220 uitvaarten en is daarmee één van de grotere spelers in de regio Lier en Berlaar. Met de overname van sectorgenoot Van den Broeck versterkt het bedrijf zijn marktpositie en mikken ze de komende jaren op 100 à 120 extra uitvaarten. Naast de inboedel en het rollend materiaal wordt ook het personeel overgenomen.

Bosmans investeerde de voorbije jaren vooral in infrastructuur. In Berlaar en Lier zijn er grote koel- en verzorgingsruimte en groetkamers die recent werden vernieuwd. In de Lierse vestiging organiseert men zelfs koffietafels en in Berlaar kunnen de burgerlijke plechtigheden doorgaan in de aula van de begraafplaats Hemelshoek.

Met de overname mikt Mario De Meutter van begrafenissen Bosmans op een doorgroei van het bedrijf. “Negen jaar geleden verhuisden we Bosmans van het Lierse stadscentrum naar een nieuwe vestiging op de Kesselsteenweg en toen verzorgden we een 100-tal uitvaarten per jaar. Dat cijfer is met de opening van een tweede vestiging in Berlaar-Centrum gestegen naar gemiddeld 220 uitvaarten per jaar. De toevoeging van Van den Broeck is gepaard gegaan met de nodige investeringen waardoor we ruimte hebben voor een extra capaciteit van 80 à 100 plechtigheden per jaar, zonder dat de persoonlijke aanpak verwatert of verloren gaat”, legt De Meutter uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.