Nieuws Antwerpen Uitverkoop na faillissement IDWondergoed

Uitverkoop na faillissement IDWondergoed

Uitverkoop na faillissement IDWondergoed

schiesserHet veilinghuis Moyersoen verkoopt vanaf vandaag de winkelstocks van het failliete Antwerpse IDWondergoed. IDWondergoed was net 100 jaar geworden doch heeft de boeken moeten neerleggen.

IDWondergoed was bij vele huismoeders de vertrouwde leverancier voor ondergoed, bedlinnen en huishoudlinnen. De keten was een erkend verdeler voor merken als Sloggi, Schiesser, Ten Cate en Calida.

IDWondergoed werd in 1914 (!) gelanceerd en werkte aanvankelijk onder het embleem “In de Werkbroek.” De onderneming kwam in 1933 in handen van de familie Auwers die er geleidelijk een hele keten aan winkels rond bouwde. Op een bepaald moment telde IDWondergoed zelfs 14 vestigingen.

Een eerste herstructurering met de sluiting van 7 vestigingen heeft niet geholpen. IDWondergoed kwam steeds dieper in de problemen terecht. Ook de lancering van een eigen webshop zette geen aarde aan de dijk. De winkels kregen steeds meer concurrentie van de grote internationale ketens die het familiebedrijf finaal uit de markt duwden.

Het veilinghuis Moyersoen verkoopt vanaf vandaag en morgen de inboedels van de winkels in Merksem, Mortsel en Kapellen. Op vrijdag 29 augustus en zaterdag 30 augustus volgen de winkels in Geel, Mol en Turnhout.

Volgens Yves den Doelder kan de consument zijn voordeel doen in de winkeluitverkoop. “Wij gaan uitverkopen met kortingen tot 60%”, zegt hij. “Wij gaan door zolang de voorraad strekt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.