Nieuws Antwerpen Uitzendarbeid gehalveerd sinds midden maart

Uitzendarbeid gehalveerd sinds midden maart

Uitzendarbeid gehalveerd sinds midden maart

ANTWERPEN – Er zijn sinds half maart, toen de maatregelen werden uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar bijna half zo veel uitzendkrachten aan de slag als voorheen. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon.

Waar er voor de crisis ongeveer 120.000 voltijdse uitzendkrachten per dag aan de slag waren in de bedrijven, zijn dat er vandaag 54.000 per dag minder. Cafés en winkels moesten de deuren sluiten, bedrijven draaiden de productie dicht. De uitzendactiviteit is in de tweede helft van maart dan ook met 46 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. Zo goed als een halvering dus.

Een rondvraag van Federgon toont aan dat die trend ook in april aanhoudt. Er is geen sprake van een verdere daling, maar van een stabilisering op erg laag niveau, met uitzendactiviteit die ongeveer 50 procent lager ligt dan in april vorig jaar. “De uitzendactiviteit is ongezien diep en ongezien snel gedaald”, zegt Paul Verschueren, directeur onderzoek en economische zaken bij uitzendkoepel Federgon.

De activiteit in de sector is in maart, toen de impact maar in de tweede helft voelbaar was, gedaald naar het niveau van december 2008, een maand in volle financieel-economische crisis. De gevolgen van de coronacrisis zullen dan ook zwaarder zijn dan deze van de kredietcrisis in 2008, zo waarschuwt Federgon.

De uitzendsector verwacht uiteindelijk wel een stelselmatige verbetering, eens de bedrijven aan de heropstart beginnen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.