Nieuws Antwerpen Umicore breidt capaciteit van smelter in Hoboken uit

Umicore breidt capaciteit van smelter in Hoboken uit

Umicore breidt capaciteit van smelter in Hoboken uit

smelterUmicore verhoogt de productiecapaciteit van de smelter in Hoboken met 40%. De werken zijn reeds op gang getrokken. Het gaat om een investeringsproject van 100 miljoen euro. Omdat de installatie geregeld stil gelegd moet worden ziet Umicore de opbrengst van de recyclagedivisie evenwel flink dalen.

Umicore gaat er vanuit dat de bedrijfsresultaten dit jaar heel wat lager zullen liggen dan in 2013. Na het tweede kwartaal heeft de grondsdtoffengroep zijn prognoses bijgesteld. Het bedrijf gaat nu uit van een recurrente bedrijfswinst van 265 tot 280 miljoen euro. Dat is 8 tot 13% minder dan vorig jaar.

Vooral de winstdaling in de recyclage-afdeling weegt op de cijfers. Hoboken was in dit opzicht vele jaren zowat het goudhaantje van de grondstoffengroep. De smelter van de fabriek haalt metalen zoals goud, zilver en tellurium uit afgedankte elektronica, autokatalysatoren en afvalstromen uit mijnen. De opbrengsten van de smelter waren in de afgelopen jaren zowat de steunbeer onder de groep. Dit neemt niet weg dat de resultaten uit Hoboken hoe dan ook toch 42% van de globale groepswinst uitmaken.

Niet enkel de opeenvolgende stilleggingen van de smelter wegen op de minder goede resultaten van de groep. Op de internationale markten staan de metaalprijzen al geruime tijd onder druk.

Toch lijken de bijeengewerkte cijfers minder alarmerend dan aanvankelijk gedacht. In april jl. verraste het bedrijf de financiële analisten nog met een fors winstalarm. Nu blijkt dat de situatie toen kennelijk wat te negatief werd ingeschat. In dit opzicht verwacht het management betere resultaten van de katalysatorenafdeling. De automarkt lijkt aan een voorzichtig herstel toe.

Topman Marc Grynberg ziet de komende maanden ondertussen optimistisch tegemoet. “Wij werken hard aan de uitvoering van onze strategie. Wij boeken vooruitgang. We onderkennen anderzijds druk op de marges in enkele van onze activiteiten maar we ondernemen actie om onze winstgevendheid te herstellen. Onze langetermijnstrategie blijft daarbij onveranderd.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.