Nieuws Antwerpen Umicore haalt 5000 containers van de baan

Umicore haalt 5000 containers van de baan

Umicore haalt 5000 containers van de baan

umicore van moerHet grondstoffenbedrijf Umicore heeft een transportproject opgezet om 5000 containers van de weg te halen en die over water te vervoeren naar de fabriek in Hoboken. Transporteur Van Moer Stevedoring en het overheidsbedrijf Waterwegen & Zeekanaal zijn mee in het initiatief gestapt.

Umicore verwerkt jaarlijks ongeveer 350.000 ton aan grondstoffen zoals elektronisch afval, autokatalysatoren, industriële katalysatoren en bijproducten van andere metaalverwerkende bedrijven. Ook concentraten van mijnbouwbedrijven worden in Hoboken verwerkt.

Ongeveer één derde van deze materialen wordt via containers aangevoerd. In het kader van dit project om het transport naar de fabriek te verduurzamen werden een aantal initiatieven uitgewerkt. Zo werd een nieuwe kade langs de Schelde in gebruik genomen. Deze kwam tot stand dankzij de samenwerking met het agentschap Waterwegen en Zeekanaal. De aanvoer van containers uit de haven van Antwerpen via schip gebeurt door de firma Van Moer naar rato van minimum drie schepen per week. Zij verzorgt ook de tractie van de containers vanaf de kade naar de losplaats in de fabriek.

Enkele weken geleden werd ook een nieuwe kraan geplaatst die de containers op de kade overlaadt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.