Nieuws Antwerpen Umicore moet gas terugnemen

Umicore moet gas terugnemen

Umicore moet gas terugnemen

umicore-hoboken-zadelt-kinderen-op-met-lood-in-bloed-id15419-620x400Ook bij de materialengroep Umicore is het alle hens aan dek. De kwartaalresultaten van het lopende boekjaar vallen tegen. Vooral in de recyclagefabriek van Hoboken waren de cijfers relatief zwak. “We gaan onze kosten selectief moeten aanpakken”, zegt topman Marc Grynberg.

Umicore, het vroegere Union Minière zit in een dip. De eerste maanden van het jaar waren zeker niet goed. De omzet daalde zelfs met 2%. Vooral de divisie recyclage en de afdeling performance materials (autosector) hadden af te rekenen met een zwakke markt. Binnen de divisie recyclage is de fabriek van Hoboken een kernstuk. Met zijn moderne technologie recycleert Hoboken grote hoeveelheden metalen. Precies de daling van de prijzen voor metalen hebben de resultaten van de Antwerpse vestiging negatief beïnvloed.

Omdat er geen tekenen zijn dat er nog dit jaar enig herstel kan komen wil de groep ingrijpen. “Om onze marges te beschermen zullen we onze kosten selectief aanpakken”, zegt Grynberg. “Wij bekijken ook een verhoging van de prijzen om zo adequate waarde te halen uit de functionaliteiten en de technishce prestaties van onze materialen en diensten. Onze groei-ambities op lange termijn blijven ondertussen onveranderd.”

De divisie autokatalysatoren en energy materials (smartphones en tablets) deden het dan weer relatief goed.

Umicore heeft zijn prognoses voor het lopende jaar ondertussen negatief bijgesteld. In 2012 was er nog een operationeel resultaat van 372 miljoen euro. Dat werd nu afgezwakt tot 300 à 330 miljoen euro. Dit is zelfs minder dan wat de financiële analisten voorspeld hadden. Umicore is anderzijds traditioneel heel conservatief met zijn conjunctuurprognoses.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer