Nieuws Antwerpen Umicore neemt extra preventieve veiligheidsmaatregelen in Hoboken

Umicore neemt extra preventieve veiligheidsmaatregelen in Hoboken

Umicore neemt extra preventieve veiligheidsmaatregelen in Hoboken

HOBOKEN – Na verschillende branden en gestegen loodwaarden bij kinderen in de omgeving, gaat Umicore extra preventieve veiligheidsmaatregelen op zijn site in Hoboken nemen. De komende maanden en jaren volgen er forse investeringen op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieuzorg.

Als Sevesobedrijf recycleert Umicore Hoboken onder meer kostbare metalen uit laptops en smartphones. Op die manier levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan een duurzame en energiezuinige samenleving. Al is de ligging middenin een woonwijk met veel gezinnen met kinderen controversieel.

“De werkzaamheden op de site kunnen gevaarlijk zijn. Daarom moet de lat extra hoog liggen wat veiligheid en milieuzorg betreft”, zegt Antwerps gouverneur Cathy Berx die overleg had met de directie van Umicore. “Bij een incident moet het bedrijf hier op een correcte manier mee omgaan. Dit betekent dat er een perfect werkend noodplan is, dat de transparantie naar de overheden maximaal is en dat het bedrijf snel, open en correct communiceert naar de buurtbewoners.”

Op korte termijn komen er sirenes die de buurt onmiddellijk waarschuiven in geval van een incident. Deze zal hen informeren over de te nemen reflexmaatregelen, zoals het sluiten van deuren en ramen. De externe hulpdiensten zullen ook meteen verwittigd worden bij elk incident en er wordt meer ingezet op veiligheidsoefeningen. Ook komt er een maandelijks overleg tussen Umicore en de federale dienst noodplanning van de gouverneur en de stad.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.