Nieuws Antwerpen Umicore op zoek naar nieuwe ceo

Umicore op zoek naar nieuwe ceo

Umicore op zoek naar nieuwe ceo

Onlangs kondigde ceo Marc Grynberg na 13 jaar zijn vertrek aan als ceo van Umicore, de materialengroep met belangrijke vestiging in Hoboken. De verrassende boodschap van Grynberg staat in het jaarverslag van Umicore te lezen. Ondanks de coronapandemie kon de groep uitpakken met de sterkste financiële cijfers ooit: een aangepaste bedrijfswinst van 536 miljoen euro, of een stijging van 5%.

Zowel Grynberg als het bedrijf vinden dat het geschikte moment gekomen is om aan ceo-opvolging te doen. “Sinds Marc Grynberg in 2008 het roer overnam, bleef Umicore snel groeien en tegelijkertijd aanzienlijke waarde creëren voor zijn belanghebbenden. Hij heeft van Umicore een wereldwijde leider in materialen voor schone mobiliteit en recyclage gemaakt”, aldus Umicore.

Marc Grynberg nam in 2008 rol als ceo over van Thomas Leysen, die sindsdien voorzitter is van de materialengroep. Grynberg blijft aan boord van Umicore tot zijn opvolger het roer in handen neemt.

Wereldwijd werkten er eind 2020 bijna 11.000 mensen bij Umicore. In België heeft Umicore sites in Hoboken, Olen, Brussel en Brugge.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.