Nieuws Umicore organiseert thuiswerk om energie te besparen

Umicore organiseert thuiswerk om energie te besparen

Thomas Leysen. Foto Victoriano Moreno

Umicore organiseert thuiswerk om energie te besparen

HOBOKEN, OLEN – De Belgische producent van batterijmaterialen en autokatalysatoren Umicore vraagt zijn bedienden om op vrijdag thuis te werken, om zo energie te besparen. Dat zegt voorzitter Thomas Leysen in een weekendinterview met De Tijd. Zelf neemt hij alvast “kortere en koudere douches”.

Door thuiswerk vrijdag kan de verwarming op kantoor drie dagen uit. De thermostaat van de Umicore-kantoren wordt ook naar 19 graden gedraaid.

De Umicore-voorzitter staat sceptisch tegenover de effecten van de invoering van een prijsplafond en een hervorming van de gas- en elektriciteitsmarkt. “Dat is symptoombestrijding”, stelt Leysen. “De belangrijkste maatregel die we kunnen nemen, is minder energie verbruiken, en daar hoor ik onze beleidsmakers veel te weinig aandacht aan besteden. Voor premier Alexander De Croo is het bijna een voetnoot in zijn communicatie”.

Koude douches

Hij bepleit een grootscheepse overheidscampagne om minder energie te verbruiken, nog 10 tot 15 procent onder de niveaus van vandaag. “Als we dat doen, kunnen de prijzen op de energiemarkten naar normalere niveaus. Misschien zelfs sneller dan we denken”.

In zijn privéleven neemt Leysen “kortere en koudere douches”, zegt hij. “Nog niet ijskoud. Dat krijg ik niet over mijn hart”.

Reageer op dit bericht

Reacties

Felix V. 2022-09-17 19:45:51

En worden de werknemers die thuis werken qua energy verbruik ?

Onderneming
Personen
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.