Nieuws Antwerpen Umicore zoekt 20 procesoperatoren

Umicore zoekt 20 procesoperatoren

Umicore zoekt 20 procesoperatoren

umiiumiDe materialengroep Umicore organiseert volgende week ( 25/26 januari) een jobweekeind in Hoboken. Het bedrijf wil er 20 procesoperatoren aanwerven. “Het gaat vooral om de vervanging van mensen die met pensioen gaan,” zegt Marjolein Scheers van het bedrijf. Umicore werft in dit opzicht elk jaar zo’n 100 mensen aan. Hoeveel mensen nog extra zullen aangeworven worden bij het uitrollen van de nieuw aangekondigde uitbreidingsinvesteringen van 100 miljoen euro is nog niet duidelijk.

Procesoperatoren zijn veelal de basispionnen van automatische installaties zoals ze ook lopen bij Umicore. De materialengroep is er daarom op bedacht om tijdig te voorzien in de vervanging van de mensen die in de komende maanden met pensioen vertrekken. Tijdens het jobweekeind zullen een aantal mensen die eerder al gescreend werden kennis kunnen maken met het bedrijf en allicht reeds een arbeidscontract tekenen. Er worden in eerste instantie meteen 20 man gezocht.

Hoeveel man straks ook nog eens moeten aangeworven worden om de nieuw ingezette investeringen in de recuperatie van edele metalen op gang te trekken is alnog niet duidelijk. “Onze mensen hebben zijn nog niet rond met hun voorbereidende studies. We weten nog niet concreet waar we aan toe zijn”, zegt Marjolein Scheers.

Umicore heeft in Hoboken een fabriek gespecialiseerd in het recupereren van edelmetalen. Dat wordt herwonnen uit onder andere elektronisch afval. Maar ook uit de ertsafval van mijnbouwers en bedrijven die in smelters en raffinaderijen bijvoorbeeld zink, koper of lood maken. De capaciteitsuitbreiding in Hoboken speelt in op de verwachte groei van de ertsenresidu’s van de mijnbouw en van de non-ferroindustrie. Hoe groter hun productie door de almaar toenemende vraag vanuit de groeilanden, hoe groter ook de berg ertsafval wordt.

Tegelijk is Umicore ervan overtuigd dat de vraag naar allerhande edelmetalen die uit het ertsafval gehaald kunnen worden, de komende jaren zal blijven toenemen. Daarbij wordt erop gewezen dat heel wat van de gerecupereerde materialen gebruikt worden in de elektronica-industrie.

Hoboken speelt een cruciale rol om Umicore wereldwijd op de kaart te zetten als een van de belangrijkste edelmetalenreyclagebedrijven ter wereld. Bedoeling is dat de komende jaren vanuit de hele wereld het metaalafval wordt aangevoerd. Daartoe is uiteraard meer mankracht nodig in Hoboken. Alleen is nu nog niet duidelijk hoeveel.

Dat Umicore van plan was om nog fors te investeren in recyclage van non-ferro en edelmetalen was bekend. Maar de hamvraag was waar. Het bedrijf heeft nu beslist om voorrang te geven aan de verdere uitbouw van de fabriek in Hoboken.

Meer inlichtingen over het jobweekeind op www.jobs.umicore.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.