Nieuws Antwerpen Unieke shopbeleving voor slechtzienden bij SKM

Unieke shopbeleving voor slechtzienden bij SKM

Unieke shopbeleving voor slechtzienden bij SKM

AARTSELAAR – Op donderdag 27 september hield SKM een Shaking up appearances. De deuren werden exclusief geopend voor mensen met een visuele beperking. De Aartselaarse fashionstore creëert zo een aangepaste shopbeleving, waardoor ook deze doelgroep in alle rust in nieuwe kleren kan steken.

Onze kleding zit als een tweede huid rondom ons lichaam. Ook voor mensen met een visuele beperking is dit minstens even belangrijk. Vaak moeten ze voor hun kledingkeuze echter vertrouwen op hun omgeving. Het gaat dan meestal om dezelfde mensen die al aangesproken worden voor hulp bij praktische beslommeringen. Voor gezellig samen winkelen blijft er dikwijls weinig tijd en aandacht over.

“Daarom slaan we met Lions club Antwerpen Elsdonk, Lions club Mechelen Dodoens en Ommezien de handen in elkaar en organiseren we een shopavond speciaal voor blinden, slechtzienden en hun begeleiders”, zeggen Dominique Somers en Steven De Hertogh, zaakvoerders van het pas vernieuwde SKM. “De collecties worden mondeling beschreven en er wordt individuele en professionele begeleiding voorzien. Daarnaast beperken we de achtergrondgeluiden en passen we de verlichting aan.”

Het winkelpersoneel van SKM werd voor deze avond speciaal getraind door het Mechelse Ommezien, verdeler van hulpmiddelen en diensten voor blinden en slechtzienden. De Lions clubs staan dan weer klaar met een gelegenheidsdrankje en zorgen voor persoonlijke begeleiding in de zoektocht naar een geschikte outfit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.