Nieuws Antwerpen Unieke topwerken van Panamarenko onder de hamer bij HammerTime.be

Unieke topwerken van Panamarenko onder de hamer bij HammerTime.be

Unieke topwerken van Panamarenko onder de hamer bij HammerTime.be

HammerTime.be organiseert de vierde editie van haar Online Art Auctions en pronkt met enkele topstukken van Panamarenko. Het pronkstuk van het online veilinghuis uit Hoevenen is een origineel notitie- en schetsboek van Panamarenko zelf, met berekeningen, ruwe schetsen en snelle notities.

“Het schetsboek is heel uniek”, zegt veilingmeester Steven Teughels. “Zelden of nooit kom je een schetsboek tegen dat onversneden en helemaal intact is. Het is een waar museumstuk en heeft een geschatte waarde van 26.000 euro.”

Steven zal ook mogen afkloppen voor de verkoop van een Provacar. “Objecten van Panamarenko zijn heel gegeerd, juist ook omdat ze zo schaars zijn. De editie van de Provacar die wij verkopen kent slechts 15 exemplaren. Zelden of nooit kom je deze nog tegen, compleet met doos en origineel plan. Dit werk heeft een geschatte waarde van 19.500 euro.”

Momenteel is de HammerTime Art veiling een van de grootste veilingen qua aantal loten, die nu op de website staat. In totaal zijn er 222 diverse kunstwerken aangeboden voor een geraamd totaalbedrag van 200.000 euro. “Verder zijn er ook nog vele werken van Keith Haring, Permeke, Bram Bogaert, Herman Brood, Andy Warhol, Alechinsky en andere die allemaal opzoek gaan naar een nieuwe eigenaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.