Nieuws Antwerpen Union Bank of India opent kantoor in Antwerpen

Union Bank of India opent kantoor in Antwerpen

Union Bank of India opent kantoor in Antwerpen

indiaDe Union Bank of India heeft een eigen filiaal geopend in de Antwerpse diamantwijk. Daarmee hoopt de Indiase bank mee de financiële stromen in de internationale diamanthandel aan te sturen. De State Bank of India is al sinds 1983 in Antwerpen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer de Union Bank of India eindelijk een eigen kantoor kon openen in Antwerpen. De vergunningsprocedures bij de Nationale Bank bleven in het licht van de internationale financiële crisis aanslepen.

Onlangs kwam er dan toch schot in de zaak en kreeg de bank alle nodige papieren bijeen. Voor de diamantairs is de komst van de Union Bank of India een goede zaak. De financieringsmogelijkheden zijn vandaag immers vrij beperkt. Ook al een uitloper van de financiële crisis.

“Namens het AWDC wil ik de Union Bank of India feliciteren met de opening van een eigen filiaan in het belangrijkste handelscentrum van diamant: Antwerpen beschikt over een ongeëvenaarde kritische massa aan diamantbedrijven en is de spil van de wereldwijde diamanthandel”, zei Ari Epstein, de ceo van het Antwerp World Diamond Centre bij de opening van het kantoor. “Daarom is het ook een logische keuzen voor financiële instellingen om zich hier te vestigen. Dit is een biezonder moment en we zijn dan ook enthousiast over het feit dat een nieuwe bank zich in Antwerpen vestigt en zo ook kan bijdragen tot de verdere ontwikkeling van de diamantindustrie.

De opening van het filiaal werd bijgewoond door de topman van de bank, Arun Tiwari, AWDC-voorzitter Stéphane Fischler, vice-voorzitter Kaushik Mehta en Ramesh Patel, lid van de raad van bestuur.

Naast de Union Bank of India en de State Bank of India zijn ook ABN Amro, ING, KBC en de Antwerp Diamond Bank vertegenwoordigd in het Antwerpse diamantkwartier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.