Nieuws Antwerpen Unit bedrukt tienduizenden kartonnen doosjes

Unit bedrukt tienduizenden kartonnen doosjes

Unit bedrukt tienduizenden kartonnen doosjes

unitDe drukkerij Unit heet voortaan officieel Unit Packaging Printing. Het bedrijf uit Kontich wil daarmee scherp stellen dat het hoofdzakelijk gespecialiseerd is in de productie van kartonnen doosjes voor de verpakkingsindustrie. Unit werkt in dit opzicht vooral voor de geneesmiddelenindustrie en de producenten van schoonheidsproducten, voeding en phitofarmaceutische producten.

“We werken vooral voor relatief kleine bedrijven, voor labo’s enz.” zegt zaakvoerder Boris Vanmechelen. Die stuurt het bedrijf al verscheidene jaren aan als zaakvoerder, samen met zijn echtgenote Dominique Soontjes. Zij maken de tweede generatie voor Unit uit. Unit werd in de jaren zeventig opgezet door de vader van Boris in Antwerpen. Die zette er een papeterie op die in de loop van de jaren vooral in de richting van de verpakkingsindustrie evolueerde.

Unit
doet het vandaag uitstekend. Het bedrijf draait op zowat 20 personeelsleden en beschikt over een goed gevuld orderboek. Onder de klanten ook relatief grote bedrijven als Qualifar, Conforma en Wolfs Labo. Het gaat hem voornamelijk echter om vele kleine bedrijven die van hun kant orders plaatsen van zegmaar 500 tot 5000 doosjes. Indien het moet draait Unit ook op 500.000 exemplaren. Dat heeft alles met de geroemde flexibiliteit van het bedrijf te maken.

Het vertrouwen in de toekomst put Boris Vanmechelen vooral uit de volgehouden investeringen in kwaliteit. “Wij hebben ons machinepark voortdurend vernieuwd en gespecialiseerde software ingebracht. We hebben sterk geïnvesteerd in automatisatie. Wij kunnen onze orders daardoor continu opvolgen. Waardoor we ook kwaliteit realiseren.”

Unit krijgt de lay-out van de doosjes doorgaans aangeleverd maar het bedrijf zorgt ook voor de nodige correcties. Er worden tevens barcodes aangebracht, wijzigingen in de lotnummers, vervaldata enz. Met speciale afwerkingstechnologieën krijgen de doosjes een extra luxueuse afwerking; vernis, plastificering, reliëf, braille….

“We hebben het bijkomend voordeel dat wij als drukkerij niet afhankelijk zijn van seizoenen zoals wie bv. voor voedingsproducenten als chocolatiers werkt. Die moeten geregeld voluit draaien rond de feestdagen en dan tijdens de rest van het jaar minder. Wij kunnen op een continue stroom van opdrachten werken.”

Unit tekende in 2014 voor een omzet van zowat 3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.